Az Nvidia március első napjaiban sem pihent. Ismét új Nvidia driver érkezett, ám van egy hiba, melyet nem igazán tudtak még kijavítani.

2024.03.07. – Az Nvidia és az AMD az elmúlt hónapokban több szinten is fejlesztette a drivereket. A legtöbb esetben a játéktámogatások kiterjesztése volt a fő szempont, ám új funkcióknak sem lettünk híján. 2023 során megérkezett az RTX Video Super Resolution, 2024-re pedig az AMD is hasonló tudással bővítette az illesztőprogramjait. Manapság gyakorlatilag lényegtelen, hogy melyik cég terméke mellett tesszük le a voksunkat, hasonlóan gazdag szoftvercsomagot kapunk. Néhány megoldás az egyik oldalon kifinomultabb, néhány megoldás pedig a másikon.

Az Nvidia legutóbb február első napjaiban adott ki egy hotfix jellegű frissítést. Többen is mikro-akadásokról, FPS dropokról, röccenésekről számoltak be az elmúlt időszakban. A legrosszabb az volt az egészben, hogy nem csak játékok alatt produkálta ezt a rendszer, hanem olyan egyszerű feladatok közben is, mint például a böngészés. Sokan a Windows frissítéseket kezdték el hibáztatni, ám mint az mostanra kiderült, a GeForce drivert okolhatjuk ezekért is. A február 22-én és március 5-én megérkezett, hivatalos driverek már tartalmazzák ezeket a javításokat, így ha eddig nem is raktad fel az extra frissítést, mostantól élvezheted azokat az előnyöket is. A lista azonban itt még nem ér véget.

Ezeket javítja a friss Nvidia Driver

Nvidia driver

Nvidia driver

A driver az 551.76 nevet kapta a fejlesztőktől. Ezúttal játéktámogatással is bővül a repertoár, de idegesítő hibákat is javított a cég:

  • Támogatást kapott a The Thaumaturge játék
  • Javították a The Talos Principle 2 stabilitási hibáit, melyet akkor tapasztalhattak a játékosok, amikor aktív volt a DLSS Frame Generation
  • Az NVENC encode mostantól nem okoz hibákat a GTX 16XX kártyákon, melyeket akár videófelvétel, akár streaming közben tapasztalhattak a játékosok
  • A Steamwebhelper,exe mostantól nem zavarja össze laptopok esetében az iGPU-GPU dinamikus váltását
  • A Netflix továbbra is hibásan jelenhet meg akár Edge, akár Chrome böngészőkben is. A cég a hivatalos Netflix alkalmazás használatát javasolja. 

A fentieken kívül élesedett február végén új Nvidia App is, ám egyelőre csak béta verzióban érhető el és nem a driver része. A közel 15 éves, korábbi panelt cserélik le a fejlesztők, egy jóval gyorsabb és okosabb felületre. Nagy eséllyel néhány hónapon belül ez kerülhet az éles ágba is, addig pedig különálló alkalmazásként próbálgathatják a játékosok.  Az új Nvidia drivert ide kattintva töltheted le az Nvidia APP béta verzióját pedig >ITT< érheted el.

Az Nvidia App-ról bővebben:

Megéri kipróbálni: így töltheted le és használhatod a megújult Nvidia appot

×