A csalók eddig is undorító módszereket vetettek be, ám úgy tűnik, hogy a lehetőségek tárháza végtelen a Counter-Strike 2 szerverein.

2024.03.07. – A Counter-Strike 2 2024 márciusának első felében két hatalmas problémával küszködik. A leguniverzálisabb hiba egyértelműen a játék optimalizáltsága vagyis annak hiánya. Rengeteget javultak az állapotok a 2023 szeptemberi összképhez képest, ám még mindig van min dolgozni. Az FPS dropok akár méregdrága, high-end gépeken is mindennaposak lehetnek, miközben a gyengébb gépek tulajdonosai alig bírnak akár 144 FPS-t is kisajtolni a CS2-ből. A fény azért látszik az alagút végén, az elmúlt időszakban a füstök gépigénye is érezhetően barátságosabb lett. Van azonban egy ennél is nagyobb és összetettebb probléma a szervereken.


Ez pedig továbbra sem más, mint a csalók kérdése. Míg a Valorant Anti-Cheatjének fejlesztője, GamerDoc gyakorlatilag mémeli a hardveres csalásokat is, addig a Valve még a legegyszerűbb szoftvereket sem tudja hatékonyan szűrni. Legyen szó MM vagy Premier meccsekről, szinte minden második mérkőzésen felbukkan egy-egy túl jól lövő játékos. Sok esetben már nem is titkolják a csalás tényét, legújabban pedig akár a Valve szervereit is megfektetik.

A Counter-Strike 2 csalások már a szervereket is képesek kifagyasztani

Március első napjaiban többen is arról számoltak be, hogy a Counter-Strike 2 szerverei kifagynak. Hamar kiderült azonban, hogy nem minden meccsen fordul ez elő. A csalóprogramok folyamatosan fejlődnek, egy alig négy dollárba kerülő alkalmazás is könnyedén ki tudja fagyasztani a Valve szervereit. Általában akkor élesednek ezek a funkciók, ha valaki jelenti az éppen csaló játékost. Úgy gondolják a cheaterek, hogy így könnyedén elkerülhetik a VAC Live azonnali kitiltását. Néhány éve CS:GO-ban is felbukkantak már hasonló megoldások, ahogy CS2 bétában is, ám úgy tűnik, hogy a fejlesztők nem készültek válaszlépésekkel.

Ezt láttad már?

Megjelentek a STALKER játékok Xboxra + mutattak egy csomó új játékot az Xbox-eseményen

×