Az Apple iOS 17.4 szoftverfrissítésével az EU-ban külső alkalmazásokat is le lehet már tölteni, de ne aggódj, anyád ebbe is beleszólhat.

2024.03.07. – Ugye milyen jó, hogy az új EU-s szabályozásnak köszönhetően már nem csak a hivatalos App Store-ból lehet letölteni alkalmazásokat iOS eszközre? A törvény ugyanis mostantól lehetőséget biztosít arra (kivéve persze az Epic számára), hogy bárki kínáljon és letöltsön harmadik féltől származó applikációt. Ez egy baromi jó hír azok számára, akik eddig sok dolgot nem tudtak kipróbálni, azonban a kiskorúak számára van egy kissé kellemetlen hírünk. Azok a szülők, akik aggódnak amiatt, hogy mit tölt le a kiskorú iPhone felhasználó, kaptak egy jó kis lehetőséget.

Az Apple persze már régóta kínál szülői felügyeletet, amivel a szülőknek jóvá kell hagyni, hogy mit tölthet le a gyerkőc a telefonra, amit úgy tűnik, kiterjesztenek a külső alkalmazásokra is. A 9to5Mac szeriont az Apple a 17.4-es frissítéssel egy olyan funkcióval egészítette ki a rendszert, ami nagyobb kontrollt biztosít a szülőknek.

Anyád beleszól

A lap szerint a szülők a már megszokott Screen Time védelem segítségével kiválaszthatják majd, hogy milyen külső alkalmazásokat enged telepíteni a telefonra és miket nem. A szülők emellett korhatár-besorolást is beállíthatnak. Az Apple szabályzata szerint a harmadik féltől származó alkalmazások készítői kötelesek korhatás-besorolást megadni, így sajnos nem lehet ám mindent letölteni.

Persze simán lehet, hogy rengeteg szülő nem él ezzel a lehetőséggel, és szabadjára engedi a letöltéseket. Ugyanakkor jó tudni, hogy az Apple pontosan a biztonság miatt kezeli ilyen szigorúan az alkalmazások megjelenését, annak ellenére, hogy a törvény kötelezi a nyitásra. Mindennek célja, hogy az applikáció letöltése ne legyen olyan egyszerű és egyben veszélyes, mint Android rendszeren. A kérdés persze az, hogy a szülők mennyire figyelnek oda erre? Szerinted?

Ezt láttad már?

Így került egy sörreklám a chilei Star Wars miatt a videojátékokba

×