Tömegével lesznek, akik bár előfizetői a streaming szolgáltatónak, nem tudnak játszani a Netflix Games újdonságával. Még külön pénzért se.

Gábor János

2024.03.06. – Nagyon nagy sikerű cím mobilos verziója szakad az előfizetők nyakába a Netflix Gamesen, de sokan lesznek csalódottak, amiért a készülékükön nem tudnak játszani vele. A streaming szolgáltató legújabb ajándéka a kritikuskedvenc Hades, amire néhány héten belül már le is lehet csapni.

Forrás: Supergiant Games

A 2020-ban PC-re és Switchre megjelent Hades a vonzó megjelenésével és a görög mitológia egyedi megközelítésével hódította meg a játékosok szívét. A Supergiant Games játéka számos elismerést kapott a roguelike játékmechanizmusok innovatív ötvözéséért és a műfajban nem annyira megszokott mély narratívával. A történet Zagreus útját követi, aki az alvilágból való menekülés és az édesanyjával való újraegyesülés felé halad, miközben ikonikus görög istenekkel találkozik és kapcsolatba lép azok színes és jellegzetes személyiségével. Érdekes, hogy más játékokkal ellentétben a Hadesban a halál nem számít kudarcnak – sokkal inkább a narratíva rétegeinek kibontására szolgál, és értékes betekintést nyújt az átfogó cselekménybe.

Ekkor jön a Netflix Games kínálatába

A Hadesra már egyáltalán nem kell sokat várni: a tervek szerint március 19-én debütál a streaming szolgáltató játékplatformján, de sajnos óriási csavarral, ami miatt rengeteg felhasználó nem fér majd hozzá. Androidra nem, csak iPhone-ra és iPadre teszik elérhetővé. A Netflix csatornáján közzétett videóból kiderül: az előzetes regisztráció már elérhető és a játékkal március 19-től ingyenesen játszhatnak az iOS-es Netflix-előfizetők.

A streaming óriásnak viszonylag rövid idő alatt sikerült teret nyernie a játékipar mobilos szegmensében. A Netflix Games 2023-ban ért el jelentős növekedést, amikor a Grand Theft Auto trilógia elérhetővé vált a platformon. Úgy tűnik viszont, hogy a Hades lesz az első olyan Netflix-játék, amely kizárólag iOS-eszközökre készül. Sok Android-felhasználó csalódott lehet, hiszen eddig éppen azt szokták meg, hogy a Netflix minél szélesebb körben szeret tartalmakat adni a usereinek. Ehhez képest valóban zavarba ejtő fordulat a szépen bővülő játékkatalógusban a Hades, ami iOS-exkluzív játékként jelenik meg.

Nézz további újdonságokat, amik idén jönnek:

Minden 2024-es játék, amiről eddig tudunk – ekkor és ezek jelennek meg

×