Az Apple 2022 óta nem frissítette a belépő szintű iPhone készülékét. Úgy tűnik, hogy egyre közelebb a generációváltás, radikális lépésekre készül a cég.

2024.03.04. – Az Apple 2016-ban mutatta be az első „SE” készülékét. Ekkor gyakorlatilag egy iPhone 6S hardverrel felszerelt, de 5S-re emlékeztető telefont kaptunk. Árban pedig valahol a kettő között kapott helyet a telefon. Sokan kedvelték a kisebb méretet, így kifejezetten sikeresnek volt nevezhető már az első modell is. Ennek megfelelően 2020-ban és 2022-ben további kiadásokkal jelentkezett az Apple. A legfrissebb, ám immáron már közel 2 éves modell az iPhone 8-at idézi, ám mindezt a 13-as szériából származó A15 chippel és 5G támogatással karöltve teszi.


Az iPhone 8 formaterve azonban 2014-ből, a 6S időszakából merít, így a következő verziónak már mindenképp szakítania kell ezzel. Egy ideig azt is lehetett hallani, hogy az Apple teljesen elvetette az SE 4 ötletét, ám 2023 márciusában, majd nyarán biztató hírek érkeztek. Úgy tűnik, hogy az Apple nagyobb ugrásra készülhet mint gondoltuk, a belépő iPhone modell kifejezetten ütős opció lehet. Az azonban már tavaly világossá válhatott, hogy 2024 végéig, 2025 elejéig nem érdemes várni az újdonságot.

Kiszivárogtak az iPhone SE 4 CAD fájljai, tényleg szakítanak a korábbi designnal

iPhone SE 4

iPhone SE 4

2024 márciusa is erősen indít Apple fronton. Az elmúlt időszakban, például az 14 Pro széria megjelenésekor már bizonyított 91mobiles.com oldala iPhone SE 4 CAD rendereket hozott nyilvánosságra. Ezeket sokszor a gyártó mellett a tokok készítői is megkapják, hogy már jóval a megjelenés előtt elkészülhessenek a kiegészítők. A fenti képen a hátlapot és az előlapot is megfigyelhetjük. Hamar kiderülhetett a képek alapján, hogy:

  • A készülék az iPhone 14 kialakítására hasonlíthat majd, Dynamic Island helyett Notch lesz
  • A kijelző ennek megfelelően 6.1 inches képátlójú, OLED megjelenítő lehet
  • Búcsút inthetünk a TouchID-nak, érkezhet a FaceID az „alsó” kategóriába is
  • A kamerák mennyisége erősen kérdéses volt sokáig, ám a fenti renderek alapján egy nagyobb méretű egységre lehet majd számítani
  • Az USB-C port is elkerülhetetlen lesz már

iPhone SE 4

A megjelenést eredetileg 2025-re datálták, ám ilyen részletes CAD fájlok birtokában az sem kizárt, hogy 2024 őszén debütálhatnak a többi iPhone modellel együtt. A hivatalos bejelentésig természetesen érdemes súlyának megfelelően kezelni az ilyen híreket, de a 91mobiles csapata az elmúlt két évben nem hibázott.

Forrás: 91mobiles

Ezt láttad már?

Miért és mikor gáz bevallani, hogy gamer vagy? Így lehet baj belőle

 

×