Az Uncharted ugyan nem egy régi játéksorozat, azonban az első részt már PS3-on tolhattuk. Unreal 5 alatt viszont félelmetesen gyönyörű!

2024.03.04. – Még 2020-ban rántotta le a leplet az Epic az Unreal Engine ötödik verziójának érkezéséről. Már akkor lehetett érezni, hogy komoly dolgokra lesz képes az új motor, ám a megjelenésig még sokat kellett várni. Egészen pontosan 2022 áprilisáig. Amire viszont kevesen számítottak, hogy teljesen ingyenes lett az Unreal Engine 5, így ha bárkinek bírja otthon a vasa, azonnal fejest is ugorhat a fejlesztgetésbe. Egy videojátékot felrántani nulláról őrületesen sok munka, viszont a kitartó, kreatív emberek munkája mindig kifizetődik. A programot azoknak is tudom ajánlani, akik még soha sem foglalkoztak ilyesmivel, hiszen temérdek tanulási lehetőség bújik meg az UE5-ben. Az első munkák biztosan tragikusak lesznek, de idővel bárki rá tud érezni az ízére, hiszen minden csak a kitartáson múlik.

Sárkány, friss pikkelyekkel

Nathan Drake egy igazi legendának számít a PlayStation rajongók körében. Az Uncharted játékok főhőse az Uncharted: Drake’s Fortune című epizódban jelent meg először még 2007-ben. Akkoriban még bőven a PlayStation 3 számított az aktuális generációnak, így már kijelenthetjük, hogy Drake két konzolgeneráció óta lenyűgöz minket a hollywoodi filmekbe illő akció-kalandjaival. Arra egyébként Hollywood is rájött, hogy Nathan és Sully (jó barátja és bajtársa) a széles vásznon is megállná a helyét, ezért 2022-ben Tom Holland és Mark Wahlberg főszereplésével egy filmadaptáció is megjelent a játékról. Ezek után nem csoda, hogy hatalmas rajongótábor gyűlt az Uncharted és Drake köré, ahogy az sem, hogy ebben a táborban nagyon sok a tehetséges, szorgalmas egyén.

uncharted

Mint kiderült, Daniel Arriaga, egy kiemelkedően tehetséges játékfejlesztő elkezdte Unreal Engine 5 alatt újrakreálni az Uncharted-széria emlékezetes jeleneteit. A munkájából készült 18 perces összeállítás olyan, mintha egy csúcskategóriás mozit néznénk, annyi különbséggel, hogy ezek „csak” újraalkotott pillanatok.

 

A bejátszásokon kívül természetesen olyan jelenetek is láthatók a videóban, amiben a játékmeneté a főszerep. Unreal 5 alatt az Uncharted olyan, mintha a valóságot látnánk, Arriaga munkája pedig egyre csak azt mondatja velünk, hogy lenne relevanciája egy teljes értékű UE5 Remake-csomagnak. A művész egyébként jelenleg is az iparban dolgozik, a MachineGames pályatervezője.

Ezt olvastad már?

Látványos játékmeneten a Project L33T, amiben egyesül a Tarkov és a The Division

×