EA Sports FC

Háborognak az EA Sports FC játékosok a promó lapok miatt

2024.03.04. – Az EA Sports szeptember végén dobta piacra első önálló futballjátékukat, az EA Sports FC 24-et. A FIFA-széria örököse ezúttal 100%-ig a kanadaiak érdeme, immáron nincsen felügyelő, vagy tanácsadói szerepe a híres futballszövetségnek. Épp ezért úgy hitték a rajongók, hogy végre felívelő lesz a játék nemcsak teljesítménye, de megítélése is, ám sajnos ez nem éppen történt meg.

Az EA Sports FC 24 sajnos nem lett jó, legalábbis nem abban a formájában, ahogy mi tapasztaljuk, biztosan nem az. A legfőképpen online pörgetett cím állandóan elhasal, hála a több millió játékbeli animációjának. Félreértés ne essék, papíron nagyon jól hangzik, hogy már-már valóságos a játékmenet, de amíg ingadozó a szerverkapcsolat, ezek az animációk csak a bajnak vannak. A régebbi játékok esetén a ping miatt nem tudtak akkorát tévedni a játékok, mint ma, itt egy milliszekundum eltérés hatalmas őrültségeket okozhat. Így fordulhat elő, hogy a képernyőnkön az ellenfél játékosainak lábán átcsorognak a labdák, holott a szerveroldalon valószínűleg ott sincs az ellenfél karakterének lába. Ám a probléma a játékkal az, hogy sokak szerint nem ez a legnagyobb problémája…

Pénznyelő az út

Egyre többször hallani arról a világhálón, hogy az EA Sports FC 24 játékosai meg vannak arról győződve, hogy szinte csak Store csomagokból, valós pénzért lehet prémium lapokat nyitni. Ez a narratíva a Team of the Year időszak során erősödött fel, amikor az EA szabályosan napi szinten finomhangolta a promó lapok nyitási esélyeit. Ez persze azonnal lecsapta a biztosítékot a játékosoknál, ez a fajta értetlenkedés pedig mind a mai napig a közösség része.

 

A fenti poszt az ékes példája annak, hogy egyre kevésbé bíznak a játékosok az EA-ben. A poszt szerzője több mint 1500 Pickből egyetlen valamire való promó lapot sem nyitott, míg a kommentek között többen írtak arról, hogy egyetlen Store Pack megvásárlásával több milliós „profitra” tettek szert. (Arról nem is beszélve, hogy a legjobb Store csomagok eladhatatlan lapokat szórnak…)

Eddig is voltak olyan visszhangok, hogy a játék „pay-to-win”, de ennyi témába vágó poszt még sosem jelent meg a játék kapcsán a múltban, még akkor sem, amikor „FIFA” néven futott. Ez abszolút annak a jele, hogy a játékosok már bizonytalanok. Ezt kellene kihasználnia a FIFA szervezetnek és a 2K-nek, akik a piaci pletykák szerint már dolgozhatnak a következő „FIFA-játékon”.

Ti még hisztek abban, hogy pénz ráfordítása nélkül is szórakoztató lehet az EA Sports FC?

Cloud

Korábbi cikkek

Derült égből MacBook Air – itt az új Apple lapos, magyar árakkal

Gábor János 2024.03.04. - Váratlanul dobta fel az Apple a saját blogjába, hogy pár napon…

32 másodperc telt el azóta...

Kratos istenek helyett már a GTA V NPC-it gyilkolássza

Bódi Dániel 2024.03.04. - Lassan nincs olyan akármibármi, ami ne lenne benne a GTA V-ben.…

1 perc telt el azóta...

MINDENT a Warzone Mobile-ról: megjelenés, módok, jutalmak

2024.03.04. – A 2022-es szeptemberi COD Next eseményen nem csak a Warzone 2.0 és a…

31 perc telt el azóta...

Azonnal kérjük! – Így pörög az Uncharted Unreal Engine 5 alatt

2024.03.04. - Még 2020-ban rántotta le a leplet az Epic az Unreal Engine ötödik verziójának…

1 óra telt el azóta...

Miért és mikor gáz bevallani, hogy gamer vagy? Így lehet baj belőle

Gábor János 2024.03.04. - Mivel a világban egyre több a gamer, és jó eséllyel te…

1 óra telt el azóta...

Figyelem! Megszűnik a DIGI egyik fontos szolgáltatása, téged is érinthet

2024.03.04. - Az elmúlt időszakban bizonyára azért lehettek csalódottak a mobilelőfizetők, mert több szolgáltató is…

2 óra telt el azóta...