Egyre kevesebben hisznek az EA Sports FC 24-ben, s annak fejlesztőiben. Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint a halom elégedetlenkedő.

2024.03.04. – Az EA Sports szeptember végén dobta piacra első önálló futballjátékukat, az EA Sports FC 24-et. A FIFA-széria örököse ezúttal 100%-ig a kanadaiak érdeme, immáron nincsen felügyelő, vagy tanácsadói szerepe a híres futballszövetségnek. Épp ezért úgy hitték a rajongók, hogy végre felívelő lesz a játék nemcsak teljesítménye, de megítélése is, ám sajnos ez nem éppen történt meg.

ea sports

Az EA Sports FC 24 sajnos nem lett jó, legalábbis nem abban a formájában, ahogy mi tapasztaljuk, biztosan nem az. A legfőképpen online pörgetett cím állandóan elhasal, hála a több millió játékbeli animációjának. Félreértés ne essék, papíron nagyon jól hangzik, hogy már-már valóságos a játékmenet, de amíg ingadozó a szerverkapcsolat, ezek az animációk csak a bajnak vannak. A régebbi játékok esetén a ping miatt nem tudtak akkorát tévedni a játékok, mint ma, itt egy milliszekundum eltérés hatalmas őrültségeket okozhat. Így fordulhat elő, hogy a képernyőnkön az ellenfél játékosainak lábán átcsorognak a labdák, holott a szerveroldalon valószínűleg ott sincs az ellenfél karakterének lába. Ám a probléma a játékkal az, hogy sokak szerint nem ez a legnagyobb problémája…

Pénznyelő az út

Egyre többször hallani arról a világhálón, hogy az EA Sports FC 24 játékosai meg vannak arról győződve, hogy szinte csak Store csomagokból, valós pénzért lehet prémium lapokat nyitni. Ez a narratíva a Team of the Year időszak során erősödött fel, amikor az EA szabályosan napi szinten finomhangolta a promó lapok nyitási esélyeit. Ez persze azonnal lecsapta a biztosítékot a játékosoknál, ez a fajta értetlenkedés pedig mind a mai napig a közösség része.

Over 1500 players picks no heros pulled…it seems like the only way to get good players are from store packs 😂😂😂
byu/jdksjenehdb555 inEASportsFC

 

A fenti poszt az ékes példája annak, hogy egyre kevésbé bíznak a játékosok az EA-ben. A poszt szerzője több mint 1500 Pickből egyetlen valamire való promó lapot sem nyitott, míg a kommentek között többen írtak arról, hogy egyetlen Store Pack megvásárlásával több milliós „profitra” tettek szert. (Arról nem is beszélve, hogy a legjobb Store csomagok eladhatatlan lapokat szórnak…)

Eddig is voltak olyan visszhangok, hogy a játék „pay-to-win”, de ennyi témába vágó poszt még sosem jelent meg a játék kapcsán a múltban, még akkor sem, amikor „FIFA” néven futott. Ez abszolút annak a jele, hogy a játékosok már bizonytalanok. Ezt kellene kihasználnia a FIFA szervezetnek és a 2K-nek, akik a piaci pletykák szerint már dolgozhatnak a következő „FIFA-játékon”.

Ti még hisztek abban, hogy pénz ráfordítása nélkül is szórakoztató lehet az EA Sports FC?

Látványos játékmeneten a Project L33T, amiben egyesül a Tarkov és a The Division

×