Gaming

Azonnal kérjük! – Így pörög az Uncharted Unreal Engine 5 alatt

2024.03.04. – Még 2020-ban rántotta le a leplet az Epic az Unreal Engine ötödik verziójának érkezéséről. Már akkor lehetett érezni, hogy komoly dolgokra lesz képes az új motor, ám a megjelenésig még sokat kellett várni. Egészen pontosan 2022 áprilisáig. Amire viszont kevesen számítottak, hogy teljesen ingyenes lett az Unreal Engine 5, így ha bárkinek bírja otthon a vasa, azonnal fejest is ugorhat a fejlesztgetésbe. Egy videojátékot felrántani nulláról őrületesen sok munka, viszont a kitartó, kreatív emberek munkája mindig kifizetődik. A programot azoknak is tudom ajánlani, akik még soha sem foglalkoztak ilyesmivel, hiszen temérdek tanulási lehetőség bújik meg az UE5-ben. Az első munkák biztosan tragikusak lesznek, de idővel bárki rá tud érezni az ízére, hiszen minden csak a kitartáson múlik.

Sárkány, friss pikkelyekkel

Nathan Drake egy igazi legendának számít a PlayStation rajongók körében. Az Uncharted játékok főhőse az Uncharted: Drake’s Fortune című epizódban jelent meg először még 2007-ben. Akkoriban még bőven a PlayStation 3 számított az aktuális generációnak, így már kijelenthetjük, hogy Drake két konzolgeneráció óta lenyűgöz minket a hollywoodi filmekbe illő akció-kalandjaival. Arra egyébként Hollywood is rájött, hogy Nathan és Sully (jó barátja és bajtársa) a széles vásznon is megállná a helyét, ezért 2022-ben Tom Holland és Mark Wahlberg főszereplésével egy filmadaptáció is megjelent a játékról. Ezek után nem csoda, hogy hatalmas rajongótábor gyűlt az Uncharted és Drake köré, ahogy az sem, hogy ebben a táborban nagyon sok a tehetséges, szorgalmas egyén.

Mint kiderült, Daniel Arriaga, egy kiemelkedően tehetséges játékfejlesztő elkezdte Unreal Engine 5 alatt újrakreálni az Uncharted-széria emlékezetes jeleneteit. A munkájából készült 18 perces összeállítás olyan, mintha egy csúcskategóriás mozit néznénk, annyi különbséggel, hogy ezek „csak” újraalkotott pillanatok.

 

A bejátszásokon kívül természetesen olyan jelenetek is láthatók a videóban, amiben a játékmeneté a főszerep. Unreal 5 alatt az Uncharted olyan, mintha a valóságot látnánk, Arriaga munkája pedig egyre csak azt mondatja velünk, hogy lenne relevanciája egy teljes értékű UE5 Remake-csomagnak. A művész egyébként jelenleg is az iparban dolgozik, a MachineGames pályatervezője.

Ezt olvastad már?

Cloud

Korábbi cikkek

Miért és mikor gáz bevallani, hogy gamer vagy? Így lehet baj belőle

Gábor János 2024.03.04. - Mivel a világban egyre több a gamer, és jó eséllyel te…

29 perc telt el azóta...

Figyelem! Megszűnik a DIGI egyik fontos szolgáltatása, téged is érinthet

2024.03.04. - Az elmúlt időszakban bizonyára azért lehettek csalódottak a mobilelőfizetők, mert több szolgáltató is…

1 óra telt el azóta...

Ilyen egy átlagos gamer PC 2024 márciusában – Ismét borult minden?

2024.03.04. - Manapság, amikor a videokártya és hardver piac már egy ideje helyreállt, sokszor előkerül…

2 óra telt el azóta...

Ingyen osztogatnak egy jópofa sci-fi stratégiát a Steamen

2024.03.04. - Amikor ingyen játékokról van szó, a legtöbbeknek a GoG, illetve az Epic Games…

2 óra telt el azóta...

Tudtad, hogy volt olyan PlayStation 2, ami úgy nézett ki, mint egy autó?

2024.03.04. - Akinek annak idején, még a megjelenéskor volt olyan szerencséje, hogy vegyen egy PlayStation…

2 óra telt el azóta...

Megtalálták a The Last of Us 2. évadának újabb főbb karaktereit – íme az Abby csapat

Bódi Dániel 2024.03.04. - Míg a The Last of Us játéksorozat első felvonása inkább a…

2 óra telt el azóta...