Új munkát talált fel egy Silent Hill rajongó, aki túlságosan fél a játéktól, így fizetni is hajlandó azért, hogy valaki átsegítse a nehéz pillanatokon.

Gábor János

2024.03.04. – A retro horrorjátékok egyik nagy klasszikusát, az idén várhatóan remake-et kapó Silent Hill 2-t sokan szeretik, de az azért egészen váratlan, hogy milyen „munkát” szült: egy játékos nemrég felhívást tett közzé, hogy találjon valakit, aki csatlakozik hozzá, hogy lelki támogatást nyújtson neki, amíg megéli a rémisztő élményt. Elsőre furcsának tűnhet ilyesmiért pénzt kínálni, de, ha belegondolsz, annyira nem irreális, hiszen mind tudjuk, mennyivel félelmetesebb tud lenni egy eleve nyomasztó horror, ha egyedül nézzük, egy sötét szoba magányában.

A Silent Hill 2 borzalmai egyesek számára különösen nyomasztóak lehetnek, így teljesen érthető, ha szükségük van baráti támogatásra, amíg játszanak.

Nem csoda, hogy félnek a Silent Hill 2-től

A videojátékos horror egyik meghatározó antológiájából sokan a Silent Hill 2-t tartják a sorozat legjobbjának. A megjelenésekor a valaha készült egyik legrémisztőbb játéknak tartották, és a hírneve miatt máig sokan belevágnak. Egyikük, Chris Holt pedig gyakorlatilag feltalált egy új mellékállást, amire jó páran lecsaphatnak, ha a Silent Hill 2 és/vagy más horrorjátékok kapcsán további hasonló igények merülnek fel. A GameRant szerint Chris a Facebook Marketplace-en tett közzé egy ajánlatot azzal, hogy 15 dollárt (kb. 5500 forintot) fizet valakinek, aki csatlakozik hozzá, miközben a Silent Hill 2-vel játszik, és segíti abban, hogy az élmény ne legyen túlságosan ijesztő. Oké, ez nem sok pénz egy másik játékos idejéért cserébe (pláne úgy, hogy összesen 10 alkalomért ajánlotta fel), de az illetőnek nincs más dolga, csak nyugtatgatni a rémüldöző társát, és ez – lássuk be – még szórakoztató is lehet. Hisz’ ki ne röhögött volna már ijedező embereken?

A hirdetést sok kommentelő az alacsony árajánlat miatt tépkedi, míg mások azt taglalják, hogy tényleg érthető segítséget kérni a Silent Hill játékokhoz, mert a sorozat mindig is az elszigeteltségre és a pszichológiai horrorra összpontosított: remekül és jól sokkolva adagolják a rettegést ami a horrorrajongók körében komoly elismerést váltott ki. De, aki nem a Fűrész-összes közben reggelizik, az nem feltétlenül elég edzett egy olyan nyugtalanító címhez, mint a Silent Hill 2, aminek a remake-je – mai grafikával és technikai kivitelezéssel – várhatóan még durvább lesz. Innen nézve szinte biztosra vehetjük, hogy Chris csupán az első mohikánja a jövőben lelki támogatást kérő gamereknek, akiknek a kíváncsiságát már felébresztette a horror, de a bátorságukat még nem.

És ezt láttad már?

Zaklatás a skinek miatt: újfajta bullying a free-to-play játékokban

×