Kifejezetten látványos játékmeneten csodálhatunk meg a legújabb ingyenes FPS-t, a Delta Force-szériát feltámasztó Hawk Opst.


Bódi Dániel

2024.03.01. – A The Finals különösen szomorú bukását látván nem érdemes előre elkiabálni semmit sem, hiszen az egykori Battlefield fejlesztőkből álló Embark csapata egy rettentő szórakoztató, pörgős és látványos játékot tett a játékosok elébe teljesen ingyen, de ennek ellenére sem tudta megtartani a bázisát, ami mára – alig három hónappal a megjelenése után –  tulajdonképpen kámforrá vált.

Na most ennek fényében – vagy árnyékában – bármilyen jónak is tűnjék a Delta Force-sorozatot feltámasztó és szintén ingyenes Hawk Ops, amíg az arra vevő játékosok inkább a Battlefieldet és a CoD-ot pörgetik, addig esélye sincs hosszútávon megmaradni. Persze láttunk már csodákat, a Delta Force név is jól cseng és a legújabb játékmenet előzetesben is kifejezetten változatos, a Call of Duty-nál jóval taktikusabb tűzharcokat ígér, amellyel már-már az R6: Siege közönségéből is táplálkozhat. De, hogy ez mire lesz elég, azt majd csak azután fogjuk tudni megmondani, hogy megjelent.

Ami biztos, hogy az alább is látható játékmenet bemutatókkal alaposan felcsigázzák majd az erre vevő játékosokat, akik a megjelenés első napjaiban már csak az ingyenessége révén is biztosan feltornázzák majd a Steam népszerűségi listájának elitjébe. A látvány elsőosztályú, az akció nem csak pörgős, de a taktikus vonulata miatt kifejezetten okosnak is tűnik, valamint a prezentált kütyük, valamint az interaktív és reaktív környezet is kellően változatossá teheti a meccseket. De ugyanezt elmondhatjuk a cikk elején említett The Finalsről is.

Meglátjuk. Megjelenési dátum egyelőre még nincs, a célplatformok között pedig a PC-t, PlayStationt, az Xboxot, valamint meglepő módon az iOS-t és az Androidot is feltüntetik – eszerint a régebbi és a kurrens generációs konzolok mellett mobilokra is érkezik. Talán ez lehet a siker kulcsa is: a The Finals például jóval kevesebb eszközön, kizárólag PC-n és az Xbox Series/PS5 vasakon érhető el.

Ezt is olvasd el:

Ezzel a 15 kult-klasszikus játékkal teljesen ingyen játszhatsz

×