A Couner-Strike 2 felhasználóit több szinten is próbálják átverni. Mostantól azonban biztonságosabb lehet a CS2 tárgyak cserélgetése.

2024.02.08. – A Valve az utóbbi időben ismételten aktivizálta magát. A CS2 első nagyobb frissítése február hetedikén debütált, mely több szinten is bővítette a játékot. Egyrészt új Counter-Strike kozmetikai tárgyakban sincs hiány, hiszen nem csak új láda érkezett, hanem egy új kés is debütált a játékban. Ha ez nem lett volna elég, akkor az első Zeus skin is megérkezett, mindezt a fejlesztők pedig a fegyver átdolgozásával ünnepelték. A Counter-Strike 2 több hibáját is javította a frissítés, a játékosok pozitív tapasztalatokról számolnak be a javítócsomag után. Egyedül az FPS gondok nem akarnak csak szűnni.

Gondolhatnánk, hogy ennyivel véget is ért az újdonságok listája, ám egy olyan Steam funkció élesedett a legutóbbi CS2 frissítéssel együtt, mely felhasználói oldalról lehet hasznos. Minden Steam felhasználó rendelkezik vagy generáltathat magának egy API kulcsot. A CS2 gambling, trade oldalak előszeretettel használják is ezeket a működésük során, ám ha illetéktelen kezekbe kerül akármilyen módon, akkor meg tudja nehezíteni a játékosok életét.

Mostantól még nehezebb átverni a CS2 2 játékosokat

Mi is az az API scam? - Counter-Strike 2

Mi is az az API scam?

Az elmúlt időszakban aranykorát élte ismét az API scam. A fentebb már említett API kulcs megszerzése után kiválóan át lehetett verni a játékosokat. Tegyük fel, hogy oda szeretnénk adni egy drágább CS2 skint akár egy weboldalnak, akár egy ismerősünknek. Az oldal automatikus rendszere vagy a másik felhasználó kiküldi a trade offert, mi pedig azonnal fogadnánk is el a telefonunkon. Igen ám, de a megszerzett API kulcs segítségével a rosszakaró scammerek törlik az eredeti trade offert, majd a küldő avatarját és nevét lemásolva létrehoznak egy újat. Ha kellően figyelmetlenek vagyunk és nem nézzük meg az adott fiók Steam szintjén, regisztrációs dátumát, akkor már az új, átverős csereajánlatot fogadjuk el az eredeti helyett.

2023 nyarán már extra figyelmeztetés jelzi az ilyen ügyleteket, ám ennek ellenére sokakat így is megkárosítottak az elmúlt időszakban a scammerek. Mostantól azonban az automatizált, névváltoztató megoldások sem működnek majd. A Valve nem csak az API kulcs generálását köti mobil hitelesítéshez, de február hetedikétől a névváltoztatás után 2-4 órás Trade/Csere korlátozást vezet be. Azaz, ha az API kulcson figyelő bot nevet változtat, nem tudja meghiúsítani az eredeti cserét, hiszen a Steam nem engedi elküldeni a csereajánlatot. Remélhetőleg ez már valóban gátat szab az ilyen típusú átveréseknek.

Ezt tartogatta a február hetedikei frissítés:

Hatalmas Counter-Strike 2 frissítés érkezett – Új láda és kés, sok fejlesztés

×