Nem mellesleg azt is közzétették, mennyi időt töltöttünk eddig összesen a Hogwart Legacy-ban, sőt azt is, hogy mennyit repültünk seprűn.

2024.02.08. – Már majdnem egy éve, hogy megjelent a nyílt világú, Harry Potter univerzumban játszódó játék, a Hogwarts Legacy. Nemrég ráadásul a rajongók jó híreket kaptak, például azt, hogy egy korábban PlayStation exkluzív küldetés, a Haunted Hogsmede február 10-án élérhető lesz minden más platformon is. Az évforduló alkalmából most a játék készítői rengeteg érdekes statisztikát megosztottak. A játék amúgy nagyon sikeres volt tavaly, szóval nincs kizárva, hogy jön majd a folytatás. Talán a legérdekesebb statisztika a most megjelentek közül, hogy melyik Roxfort-ház a legnépszerűbb a Hogwarts Legacy-ban. Az Avalanche Software maga tette közzé, hogy

a Mardekár a nyerő ház a játékosok többségének a körében.

Ez azt jelenti, hogy az elmúlt egy évben a játékosok többsége a Mardekárba akart kerülni.

A Hogwarts Legacy legnépszerűbb házai

  • Mardekár – 30%
  • Griffendél – 29%
  • Hugrabug – 24%
  • Hollóhát – 17%

Persze nem lehet tudni, hogy ki mi alapján választott házat. Az viszont biztos, hogy a Harry Potter történetekben a Griffendél és a Mardekár a két legjelentősebb ház, így logikus, hogy a játékban is őket választják a legtöbben. Persze talán az sem mindegy, hogy minden házhoz készültek a játékban egyedi tartalmak.

Bár a házak népszerűsége lehet a legérdekesebb adat, amit az Avalanche megosztott, az is kiderült, hogy a játékosok összesen 740 millió órát játszottak, 3,05 milliárd gyorsutazást használtak, és 51 millió órát töltöttek seprűn repüléssel. A két ellenség, akit a játékosok a legtöbbször öltek meg, a sötét varázslók voltak, akiket 5,25 milliárdszor győztek le a játék első évében, őket követik a pókok, amikből 5,30 milliárdot nyírtak ki.

Ezt láttad?

KVÍZ: Nem lesz könnyű kitalálni, hogy Pokémon vagy gyógyszer

×