Azt hinné az ember, hogy a Final Fantasy VII: Rebirth után megáll az időszámítás, aztán kiderült, hogy jövőre érkezik a Lost Hellden. HYPE!

2024.02.08. – Mos téri csak meg igazán RPG-rajongónak lenni. A tavalyi év abszolút legjobb játéka ebbe a kategóriába tartozik, a Baldur’s Gate 3 mindent vitt, amit csak lehetett. A lendület viszont nem áll le, idén is kapunk bombacímeket. Az egyikre még csak várnunk sem kell nagyon, hiszen e hónap végén fut be PlayStationre. A szóban forgó játék a Final Fantasy VII: Rebirth, a 2020-as Remake folytatása. A Square akció-RPG-je a The Game Awards leginkább várt játékának díját is megkapta, szóval biztosan sokan készülnek a megjelenésre. Aztán ott van a szintén akció-szerepjáték műfajt erősítő Granblue Fantasy:Relink, ami szintén nemrég jelent meg, s kiemelkedően pozitív visszajelzéseket kapott mind a kritikusoktól, mind a játékosoktól. Bőven van tehát mibe vágjuk a fejszénket, ráadásul már most körvonalazódik, hogy tavaly sem lesz másképp.

Egy bűnös váro…világ

Az Artisan Studios ugyanis bejelentette, hogy 2025-ben piacra dobnak egy új körökre osztott harcmechanikával megáldott RPG-t. A korábban Final Fantasy epizódokon és a Gravity Rush játékokon dolgozó cég a Lost Hellden nevet adta a projektnek.

A 2025-ben meg nem határozott időpontban debütáló Lost Hellden egy Era néven ismert országban játszódik. Itt az emberek életük első évében „a hét halálos bűn egyikéhez köttetnek”. Ha pedig megadják magukat ennek a bűnnek, akkor a „halálnál is rosszabb sors vár rájuk”. Legalábbis így szól a játék steames bemutatója.

lost hellden

A Lost Hellden a fejlesztő által „Deep 2D Technology”-nak nevezett stílusban érkezik majd. Ez 3D-ben renderelt karaktereket jelent részletes, kézzel rajzolt 2D-s környezetben. Sőt, emellett dinamikus időjárásra és világításra lehet számítani. Kicsit olyan ez, mint a Chrono Cross vagy a Baten Kaitos játékok stílusa, bár valószínűleg kevésbé statikus háttérrel.

A zenei és hangzási rendezés Hitoshi Sakimoto érdeme lesz, akinek korábbi munkái felcsendültek a Final Fantasy 12-ben, a Valkyria Chroniclesben és a Tactics Ogreben. Az illusztrációt Takeshi Oga készíti, aki korábban a PlayStation klasszikus Gravity Rushon és a Siren túlélő horror sorozaton dolgozott.

A Lost Hellden ráadásul szinte mindenki háztartásába megérkezhet, ugyanis PC-re, Switchre, PS4-re, PS5-re, valamint Xbox Series konzolokra ígérik.

Ezt olvastad már?

Pofátlanul jó áron húzhatod most be ezt a 144 Hz-es gamer monitort

×