A PS5-ös játékosok most vásárlás előtt ingyen kipróbálhatják 2023 egyik legjobb és leglátványosabb játékát, az Alan Wake II-t.


Bódi Dániel

2024.01.31. – A szív szakad bele, hogy a Remedy legszerelmetesebb alkotása, az Alan Wake II nem lett egy bombasiker. Hiába 2023 egyik legjobb és leglátványosabb játéka, hiába adták konkrétan áron alul – 10.000 forinttal olcsóbban, mint bármi már hasonló kaliberű címet, a finn zsenik horrorja nagy valószínűséggel anyagi bukás lett.

Bár pontos eladásokat nem tudni, de a novemberi megjelenés utáni első hónapos akció magáért beszélt: a kiadó Epic Games boltjában már decemberben féláron lehetett berámolni, de az év végi konzolos leárazásokba is bekerült, jellemzően 5000 forintos kedvezménnyel, ami egy eleve olcsóbban, alig 20.000 forintért kínált egészen friss játék esetében közel sem elhanyagolható. Sajnálatos, igen sajnálatos, hiszen valóban egy remekműről beszélgetünk, ami nem csak önmagához, de a nagy múltú Remedy legendás hagyatékához is abszolút képes volt felnőni, sőt, talán túlnőni is azon.

De talán majd most,

hogy PS5-ön vásárlás előtt ingyen kipróbálhatóvá vált. Pontosabban PS Plus Premium-előfizetéssel, aminek a trial kínálatába került be a minap az Alan Wake II, méghozzá nem is kevés: 3 órányi próbaidővel. Ennyi ideig a teljes verzió megvásárlása nélkül lehet játszani, jutunk, ameddig jutunk. Persze, ennyi idő alatt aligha ér bárki is a misztikus, néhol True Detective-et és Twin Peakst idéző történet végére, arra viszont bőven elég, hogy alaposan beszippantson Bright Falls szorongató atmoszférája.

Az Alan Wake II jelenleg nincs akcióban, ami azt jelenti, hogy eredeti árán, 21.390 forintért lehet megvenni a PS Store-ban, amennyiben felkeltette valaki érdeklődését. De mindenkit megnyugtatok, hogy ennyiért is bőven megéri! Az viszont nagyon is valószínű, hogy hamarosan bekerülhet valamilyen akcióba, így aki sokallja a teljes árat, annak érdemes lehet várni még egy kicsit. Akárhogyan is, a sötétség fogságába esett író, Alan és a misztikus horrorsztoriba belecsöppenő nyomozó, Saga emlékezetes kalandjával nem nyúlunk nagyon mellé. Pelust viszont mindenki készítsen be mellé, ami az erős jump scare-ek garantáltan tele fognak tölteni. Ja, és majd elfelejtettem, hogy az elmúlt évek egyik legjobb videojátékos momentuma is az Alan Wake II-höz köthető (amit talán a 3 órás próbaidőben is megtapasztalhatunk).

Ezt is olvasd el:

Ez a 6 legbetegebb dolog, amit nárcisztikus Superman, Homelander művelt

×