A Valorant konzolos és mobilos verzióiról régóta pletykálnak. Úgy tűnik, hogy a telefonos változatra már nem is kell sokat várnunk.

2024.01.30. – A Valorant 2020 áprilisában startol el, egy zárt béta keretein belül. 2020 nyarán aztán az 1.0 változat is megérkezett, azóta pedig folyamatosan bővül a játék. Hol új ügynököt kell kitanulnia a játékosoknak, hol pedig új pályával kell megismerkedniük. Nem is olyan rég pedig megérkezett a játékba egy új fegyver is, mely a Sniper kategóriát erősíti. A Riot Games azonban ennél jóval nagyravágyóbb tervekkel startoltatta el a játékot, úgy tűnik, hogy az egyik projekt hamarosan be is mutatkozhat.

A Valorant első verziójának fájljaiban is találtak utalásokat konzolos és mobilos kezelőfelületre. Ezeket a fejlesztők szépen el is távolították, ám már akkor is pletykák hadát indította el az a felfedezés. Az Unreal Engine 4 motornak köszönhetően a mobilos és a konzolos változat sem elképzelhetetlen. Időközben pedig a Riot Games oldalára felkerült álláshirdetések is arról árulkodtak, hogy igazi multiplatform cím lehet az FPS lövöldéből. Úgy tűnik, hogy a kiadásra sem kell már sokat várni.

Hamarosan bemutatkozhat a mobilos Valorant? Szinte már kész van.


Már 2022 tavaszán is kiszivárgott néhány kép, videó a mobilos változatból, ám 2023 decemberében és 2024 januárjában szinte minden napra jut egy-egy gameplay videó. December végén például a fenti, friss képernyőképek, videók kerültek napvilágra. Ezeken jól látható, hogy nem egy lebutított változatot kapnak a mobilos játékosok, hanem szinte egy teljes értékű klienset. A jelek alapján a skinek elvesztésétől sem kell félni, remek kérdés, hogy mennyire lesz átjárás a PC és a mobilos inventory között.

A Valorant mobilos változata sem állna meg 60 FPS-nél. Magas beállításon ezzel az értékkel kell kalkulálni, ám alacsonyabb grafikára állítva már a 120 és 90 FPS sem elképzelhetetlen az adott készülék erejének függvényében. A béta tesztek jelenleg Kínában zajlanak, a leakerek szerint valamikor a 2024-es év első hónapjaiban startolhat a globális teszt. A cross-progress vagy a cross-platform lehet még erősen kérdéses. Az előfordulhat, hogy a Battle Pass mindkét változatban azonos lesz, ám egy közös szerverre nem lenne túl igazságos engedni a PC-s és mobilos játékosokat.

Négy év után új Valorant fegyver érkezik – Ezt tudja majd az Outlaw

×