Gaming

Ismét Vujity-Zsolnay Barnabás a WoW-maraton Guiness-rekordere

2024.01.29. – Ian Haimes 2017-ben 32 óra és 36 percen keresztül játszott a World of Warcrafttal, ezzel beállítva a maratoni kategória Guiness-rekordját. Míg amúgy ez leírva nem hangzik őrületesnek, gondoljunk csak bele, ez majd’ másfél napnyi megállás nélküli grindot jelent. Egy 8-10 órás menet simán belefér egy olyan hétvégén, amikor semmi dolgunk, de annak végén is úgy dőlünk az ágyba, hogy most egy ideig egészséges keretek közé kell szorítani a dolgot. Nos, Ian még ehhez az időhöz hozzádobott egy napot, majd csak ezután döntött úgy, hogy elmegy pihenni. Ami viszont kiemelendő, hogy lehetséges, hogy volt már ennél hosszabb WoW-széria korábban, de Haimes volt az, akinek volt esze rekordként hitelesíteni a kísérletét. Így alakult ki a maratoni WoW Guiness-kategóriája.

Kaotikus „versenyszám”

Ezt a rekordot a tévés műsorvezető Vujity Tvrtko fia, Vujity-Zsolnay Barnabás Hawaiin anno meg is döntötte, a maga 39 óra 36 perces kísérletével. S míg már ez megsüvegelendő, sajnos nem örülhetett sokáig a sikerének. Egy kanadai Mathieu Gamache Vujity-Zsolnay kísérlete után egy hónappal produkált egy 44 óra 44 perces menetet, ezzel gyakorlatilag azonnal trónfosztva a magyar fiút. Érdekesség, hogy éppen egy honfitárs, a kecskeméti Molnár Imre „csapott oda” 2021-ben egy 45 óra 51 perces idővel. Imre rekordkísérletét azonban most ismét Barnabás támadta be, s múlta felül.

Vujity-Zsolnay nem várt sokat, 2022. szeptemberében 59 órát, 20 percet és 12 másodpercet pörgette a WoW-ot. Ezt természetesen hitelesítette is a Guiness World Records-nál. Egy ilyen hitelesítési folyamat jó pár hónapig eltarthat, ám ebben az esetben ez éveket vett igénybe. A napokban posztolta a közösségi médiában Barnabás, hogy hivatalosan is megkapta a Guniess-rekorder címet a kategóriában, az oklevelét pedig már fel is adták.

 

A maratoni játéknak egyébként nem csak az egonövelés a célja. Ezeket a kísérleteket többnyire közvetítik, vagy valamilyen módon monetizálják a játékosok, a bevételt pedig jótékony célra ajánlják fel. Vujity-Zsolnay Barnabás is így tett. Sőt, felhívta arra a figyelmet, hogy bárki is szeretné megdönteni az idejét, szintén járjon el így, jótékony célból tegye. Na meg kösse fel a nadrágszíjat, mert azonnal vissza fog vágni!

Ezt olvastad már?

Cloud

Korábbi cikkek

Hazánkba is megérkezett az AMD új gamer CPU-ja, nem csak az USA-ba

2024.02.01. – Az AMD 2022 márciusában jelentette be az első, X3D végű processzorát. Ez még…

4 perc telt el azóta...

Visszatért a Warzone egyik legjobb fegyvere – Ez a kiegészítő a titok

2024.02.01. - Február 7-én elstartolt a Warzone és Modern Warfare III újabb közös szezonja. A…

19 perc telt el azóta...

Ezt az ingyen játékot neked szánják, ha szereted az agyad is használni játék közben

Bódi Dániel 2024.02.01. - Az egyedi, művészi és a kifejezetten intelligens játékok kedvelői, akik nem…

40 perc telt el azóta...

Meghalt a Nokia, éljen a Nokia! Nincs több okosmobil, de a márka nem tűnik el

Gábor János 2024.02.01. - Elég egyértelmű jelzést küldött a Nokia készülékeket gyártó cég arról, hogy…

2 óra telt el azóta...

A taxisok élete nem csak játék és mese – Ilyen lesz a Taxiszimulátor

2024.02.01. - A Maxis műfajt teremtett 1989-ben, amikor piacra dobták a SimCity-t. A városi életet…

2 óra telt el azóta...

Váratlan, nagyobb frissítést kapott a Modern Warfare III – Ezek élesedtek

2024.02.01. - Azt már a Call of Duty fejlesztői is megerősítették, hogy február 7-én érkezik…

3 óra telt el azóta...