A Dragon Ball Z: Kakarot talán a DBZ játékok egyik legsikeresebb darabja. Ezt mi sem bizonyítja jobban, hogy 2020-as megjelenése óta még mindig kap új tartalmat.

2024.01.29. – Jó élet vár mostanában a Dragon Ball rajongókra. Ugyan jómagam nem számítok a „diehard” csoport tagjának, az én gyerekkoromat is meghatározta Gokuék szűnni nem akaró küzdelemvágya. Ez egyébként hatással volt a videojátékos szokásaimra is, s mivel a PS2 aranykorát élesben éltem végig, a Budokai Tenkaichi játékok nem kerülték el a figyelmem. Olyannyira nem, hogy a 3. rész mind a mai napig az egyik kedvenc verekedős játékom. A játék roskadozott a tartalom alatt, őrült sok karaktert pakoltak a címbe, így bőven volt mit pörgetni. Aztán ugyan még próbálkoztak a későbbi generációkon például az Ultimate Tenkaichivel, de az nem igazán hozta már azt, amit az eredeti trilógia. Szépen nyugton is hagyták ezt a fajta játékmodellt, s legutóbb például fő csapásvonalnak egy RPG-stílust választottak.

dragon ball

A Dragon Ball Z: Kakarot nagy siker lett, mind a mai napig kapja az újabbnál újabb tartalmakat. Ám a Bandai Namco úgy döntött, hogy felélesztik az ikonikus szériát, új Budokai Tenkaichi Dragon Ball cím van készülőben. A napokban be is mutatták az első trailert, ami kiválóan idézi a régi játékok hangulatát. Sőt, még abba is betekintést nyerhettünk, hogy jó eséllyel ismét úszni fogunk a játszható karkaterekben.

Egy új fejezet

Ám ennek a játéknak a megjelenése még csak később fog megtörténni, addig viszont szerencsére nem hagyják újdonság nélkül a rajongókat. A Kakarot például hamarosan megkapja az új kiegészítőjét, ami egy olyan történetszálat dolgoz majd fel, amire évek óta várnak a fanok. Visszatér Uub, a nagy gonosz Kid Buu reinkarnációja a Dragon Ball Z végéről. A sztori ott ért véget az eredeti sorozatban, hogy Uub felbukkan, s összeméri erejét Gokuval. Maga a harc nem túl nagyszabású, néhány perc és úgy istenigazából lezárása sincs. Goku érzékeli Uubon, hogy nemezisének tökéletes, sőt erejét tekintve akár még jobb reinkarnációja. Viszont fiatal, így tapasztalatlan, ebből fakadóan az erejét sem használja még úgy, mint kéne. A Z lezárása azt vetíti előre, hogy Goku a szárnyai alá veszi majd és kiképzi a remélhetőleg jó útra tért Uubot.

Most a Kakarotban meg is élhetjük majd ezt a csatát, s remélhetőleg még ennél többet is. A Goku’s Next Journey alcímet viselő DLC a Z záróakkordját engedi majd végigjátszani, így Uub is bekerül majd a képbe. Az előzetes egy sokkalta sziporkázóbb összecsapást sejtet Goku és Uub között, mint ami az animében történt, így már csak emiatt is érdemes lesz rárepülni az új kiegészítőre. Megjelenés hamarosan!

Ezt olvastad már?

Ezt a 20 kiváló játékot most teljesen ingyen megkapod a Steamen

×