Bár az utóbbi pár évben a február egyre népszerűbb premierhónap lett, az idei különösen kiemelkedőnek ígérkezik – íme 10+10 cím, hogy miért!

Gábor János

2024.01.29. – Gyakorlatilag bármilyen platformon is játszol, 2024 februárban érkezik jó néhány cím, ami kedvedre való lesz, mert PC, Xbox és PS premierek egyaránt lesznek, ráadásul szép számmal. Ezen a listán a szerintünk legvártabb 10 címet kicsit bővebb adalékokkal együtt soroljuk, de a végén számba veszünk még 10 játékot, ami ugyancsak említésre méltó februárban.

Granblue Fantasy: Relink

Jó régóta húzódik: 2016-ban jelentették be, hogy 2018-ban megjelenik. Csúszásnak nem semmi – cirka hat év -, de végre küszöbön a premier, úgyhogy most már semmi sem állíthatja meg az anime stílusú RPG fantasy érkezését. Szólóban és négyfős csapatban is játszható, PC, PS4 és PS5 platformokra jön, február 1-jén.

Persona 3 Reloaded

A Persona 3 (2006) remake-je, ami a sorszámozás ellenére már a Persona sorozat negyedik fő epizódja volt. A története 2009-ben játszódik, amikor egy titokzatos idegen Iwatodai városába költözik. A várost egy sötét, veszélyes időszak, az ún. Sötét Óra árnyékolja be. A főszereplő a barátaival – akik a Special Extracurricular Execution Squad (S.E.E.S.) tagjai – együtt száll szembe a Sötét Óra szörnyetegeivel, a Tartarus szellemeivel, de bonyolítja a helyzetet, hogy néha a saját démonokkal is harcolni kell. Ritka szépen sikerült történet, barátságról, szeretetről és az önfelfedezésről. A Reloaded számos újdonságot tartalmaz az eredeti játékhoz képest: a grafikája újratervezett, a játékmenetben több új funkció és jelenet, karakterinterakció, valamint extra hangalámondás is szerepel. PC, PS4, PS5, Xbox One és Xbox Series X|S platformokon válik elérhetővé, február 2-án.

Suicide Squad: Kill the Justice League

A DC univerzumban játszódó eredeti történet a részletgazdag, nyitott világú Metropolisban játszódik. A történet az Öngyilkos osztag tagjait, Harley Quinnt, Deadshotot, Boomerang kapitányt és King Sharkot követi, akiknek egy lehetetlen küldetést kell teljesíteni, hogy megmentsék a Földet és megöljék a világ legnagyobb DC szuperhőseit, vagyis az Igazság Ligáját. A fejükbe ültetett robbanóanyaggal megzsarolt szuper-gonoszoknak nincs más választása, mint összefogni és Amanda Waller hírhedt különítményének részeként végrehajtani a feladatot. Testre szabható élmény lesz: szólóban kedvedre váltogathatsz a karakterek között, vagy összeállhatsz barátokkal egy-egy kooperatív kalandra. A DC-legendák harca február 2-án indul, PC-n, PS5-ön és Xbox Series X|S-en.

Helldivers II

Frenetikusnak ígérkező, harmadik személyű kooperatív csapatjáték: fogj össze akár négy baráttal és pusztítsd el a szülőbolygód biztonságát fenyegető idegen támadást! Az Arrowhead Game Studios shooterében a Helldivers nevű elit katonai egység tagjainak bőrébe bújhattok, hogy teljesítsétek a nemes küldetést: a béke és a szabadság intergalaktikus terjesztését. Ehhez persze a zodiákus legnagyobb, legdurvább és legrobbanékonyabb eszközeire is szükséged lesz. PS5-re és PC-re érkezik, február 8-án.

Banishers: Ghosts of New Eden

Megkapó, izgalmas kísértethistória: New Eden, 1695. Antea Duarte és Red mac Raith szeretők és mindketten Banisherek, vagyis szellemvadászok, akik felesküdtek, hogy megvédik az élőket az köztük járó szellemek és kísértetek fenyegetésétől. Egy katasztrofális utolsó küldetést követően Antea halálosan megsebesül, és egyike lesz az általa gyűlölt szellemeknek. A pár Észak-Amerika kísértetjárta vadonjában, kétségbeesetten keresi a módját, hogyan szabadíthatná ki Anteát ebből a, lássuk be: elég véglegesnek látszó helyzetéből. Február 13-án lát napvilágot, PC-n, PS5-ön és Xbox Series X|S-en.

Nightingale

Egyszerre csodálatosan szép és bizarr történelmi világ, a legváltozatosabb lényekkel, szörnyekkel, rejtvényekkel, fegyverekkel és varázslatokkal. Nyílt világú, túlélő fantasy, amit szólóban vagy barátokkal együttműködve is játszhatsz. Építs, craftolj, harcolj és fedezz fel, miközben misztikus portálokon keresztül jutsz át különböző birodalmakba. Az van, hogy a titkos portálhálózat összeomlása miatt a mi világunkon kívül rekedtél, és a túlélésért küzdesz, a gyönyörű, de veszélyes Fae birodalmak labirintusában. Válj képzett Realmwalkerré, és navigálj a transzdimenzionális portálok hálójában! Az Inflexion Games eredetileg korábbra ígérte, de nem tudni, hogy bármi változás is történt volna a legutóbbi bejelentéshez képest, ami azt állította, a Nightingale korai hozzáférése 2024. február 22-én indul, PC-re. Így tudja a Steam is, szóval egyelőre meg vagyunk nyugodva.

Skull and Bones

Egyelőre csak bízni tudunk benne, hogy nem nyomta rá a bélyegét a többszöri halasztás, hanem éppen ellenkezőleg: a plusz időben sikerült tökéletesíteni. Akárhogy is, brutálisan látványos kalózhajós MMORPG-nek tűnik, amiben sokféle játékstílusban kiélheted magad és többféle hajóosztályt fejlesztgethetsz. Minden egyes rablással nő a gazdagságod és a hírneved, de a sikeredre más is ki van éhezve, ami egyre több kihívás elé fog állítani. Ne feledd: egyedül hajózni veszélyes kaland – a hosszú távú túlélésed inkább attól függ, hogy képes vagy-e a lehető legtöbbet alkotni és kihozni magadból. Nemrég jeleztük, hogy mielőtt megjelenne élesben, még lehet pár napig bétatesztelni. A premierje február 22-én lesz, PC-re, PS5-re és Xbox Series X|S-re.

Pacific Drive

Az autód az egyetlen társad, amivel a Csendes-óceán (innen a cím) északnyugati részének szürreális és anomáliákkal teli, újragondolást változatában navigálsz. Az utazásszerű felépítéssel rendelkező játékban minden egyes kirándulás egyedi és furcsa kihívásokat tartogat, miközben egy elhagyatott garázsban – ami az otthoni bázisodként szolgál – helyreállíthatod és fejlesztheted az autódat. Az autóval, mint egyetlen mentőöveddel és a túlélésed kulcsával, egy rég elfeledett rejtélyt kell megfejtened, miközben eljutsz az Olympic Exclusion Zone szívébe. Február 22-én jön, PC-re és PS5-re.

Brothers: A Tale of Two Sons Remake

Irányíts egy testvérpárt egy igazán epikus tündérmesében, ami tele van felfedezéssel, veszteséggel, kalanddal és rejtéllyel. Mivel apjuk halálos betegségben szenved, a fivéreknek bátornak kell lenniük, hogy az útjuk során megtalálják az Élet Vizét, az egyetlen gyógymódot. Mivel a kudarc nem opció, egymásra kell támaszkodniuk, hogy egyéni képességeiket felhasználva megvédjék egymást, és legyőzzék az előttük álló akadályokat, egy felejthetetlen utazáson. Február 28-án kapjuk meg, PC, PS5 és Xbox Series X|S platformokra.

Final Fantasy 7 Rebirth

A Final Fantasy VII Rebirth a Final Fantasy VII remake projekt második része (a háromból). A kiadó célja az, hogy három fejezetre bontva mondja el újra az ikonikus fantasy sztoriját, ami újradefiniálta az RPG műfaját. A Final Fantasy VII Rebirth az ikonikus hősök, Cloud, Barret, Tifa, Aerith és Red XIII történetfonalát veszi fel, azután, hogy megszöktek a disztópikus Midgar városából. Útnak indulnak, hogy üldözőbe vegyék a korábban halottnak hitt Sephirothot, a bosszúálló kardforgatót, Cloud múltjából. Éppen a szökőnapon, február 29-én jön PlayStation 5-re.

Nem elég? Oké, íme plusz 10, ami még februárban jön

Nem lennénk igazságosak, ha legalább említés szintjén ne sorolnánk fel azt a további tíz játékot, ami a fenti slágerek mellett szintén figyelmet érdemel – vagy új megjelenésként, vagy új portként, esetleg kiegészítőként.

  • Jujutsu Kaisen: Cursed Clash (február 2.)
  • Atomic Heart: Trapped in Limbo (február 6.)
  • Foamstars (február 6.)
  • Ultros (február 13.)
  • Tomb Raider I-II-III Remastered (február 14.)
  • Mario vs. Donkey Kong (február 16.)
  • The Thaumaturge (február 20.)
  • Open Roads (február 22.)
  • Sons of the Forest (kilépés a korai hozzáférésből: február 22.)
  • Star Wars: Dark Forces Remaster (február 28.)

Ha nem februárban, hanem azonnal kell, ráadásul díjmentes élmény, akkor ezeket ajánljuk:

Ezt a 20 kiváló játékot most teljesen ingyen megkapod a Steamen

×