Bár lehetetlennek tűnik első hallásra, de valakinek mégis sikerült egy Game Boyon elindítani a Grand Theft Auto V-öt.


Németh Dávid

2022.01.24. – Úgy tűnik, hogy azzal együtt, hogy a játékipar folyamatosan fejlődik, az egyszerű felhasználók, modderek, fejlesztők is folyamatosan szintet lépnek. A technikai fejlődés egyik úttörője most Sebastian Staacks, aki kiváló kódoló és technikus. Persze ő blogjában többnyire olyan technológiai projektekkel foglalkozik, melyeknek kevésbé van gyakorlati haszna, ám annál szórakoztatóbb és érdekesebb.

Egy 34 éves Game Boy rendszeren mutatta be a 2013-as GTA V-öt.

Még tavaly előtt decemberben Staacks bemutatott egy WiFi Game Boy kazettát, amely képes volt hozzáférni az internetes adatokhoz, sőt egy-egy videót is sikerült streamelni rá (megjeleníteni rajta). Azonban akkoriban a rendszer igen gyenge lábakon állt, ám azóta sikerült teljes felbontású videót streamelni, sőt játékokat játszani WiFi-n keresztül.

Persze a megoldás igen bonyolult, nem is értjük, és úgysem érdekel senkit. Beszéljen helyette a videó, amit egy kicsit lejjebb találsz. Persze nem csak játék látható a Game Boyon, hanem van részlet a Mátrixból és a „Never Gonna Give You Up” című nótából. Az biztos, hogy a GTA V még soha nem tűnt ennyire zöldnek és pixelesnek, de hihetetlenül menő.

Ne feledjük, hogy a Game Boy még 1989-ben jelent meg. A GTA V pedig egy 2013-as játék, melynek éppen készül a next-gen verziója. Meglepő, hogy Game Boyra nincs hivatalos GTA V port. Na jó, csak viccelek.

Ezt olvastad már?

Tudod-e, mit jelent a Z a Dragon Ball Z-ben? – Nem, nem Zed-et

×