Egyelőre véglegesnek tűnik, hogy az FF adaptációja nem készül el. A legkomolyabban vehető streaming szolgáltató jó okkal szállt ki a projektből.

Gábor János

2024.01.28. – Gyászos hangulatú közleményben, egy X-en kapott kérdésre reagálva árulta el a projektben érintett produkciós cég, a Vajákot és A Térséget is gyártó Hivemind stúdió társalapítója, hogy az élőszereplős Final Fantasy XIV sorozat „halott”. Dinesh Shamdasani eléggé csalódottan erősítette meg a projekt végét, mert úgy véli, olyan anyagot és évekig tartó történetfolyamot raktak össze, ami tényleg megvalósításért kiáltott.

Az a rohadt pénz…

„Ben Lustig és Jake Thornton segítségével megalapoztunk egy fantasztikus pilot forgatókönyvet, aztán a show runnereink együttműködésével felépítettünk egy több évadon át tartó tervet, de mindenhol elutasítottak minket. A sorozat méretei és a léptékei indokoltak voltak, hogy jó legyen, de túl nagynak bizonyultak ahhoz, hogy bárki is megkockáztassa a forgatást.

Az Amazon állt a legközelebb hozzá”

– foglalta össze a lényeget Shamdasani. Az, hogy a rendkívül tőkeerős Amazon is meggondolta magát, elég beszédes. Ha a Final Fantasy XIV adaptációja már a tervezőasztalon túl drágának tűnt egy olyan stúdiónak, ami egymilliárd dollár felett költött A Gyűrűk Ura – A hatalom gyűrűire, akkor a Hivemind tényleg túl nagyot álmodhatott. Utóbbi sorozat mondjuk sokkal nagyobb szórakoztatóipari előzményekkel rendelkezik, mint az FF XIV, az Amazon mégis sokat feszült a gyártási költségek miatt. Nem csoda tehát, hogy nem vállalt fel egy szélesebb körben kevésbé ismert, erősen látványalapú, ezért szintén csak jó drágán elkészíthető adaptációt.

Forrás: Square Enix

A FF XIV élőszereplős változatának sorsa ezzel alighanem végleg megpecsételődött. Mint emlékezetes, lassan öt év is eltelt azóta, hogy a Hivemind a The Witcher sorozat megjelenésével egyidőben bejelentette, és utóbbiból azóta három évad már lefutott, de az FF-ből egy képkockát se vettek fel. Megkockáztatjuk: már nem is fognak. Kár érte.

De nem csak az FF-adaptáció költségei szabadultak el:

Őrületesen drága a Final Fantasy VII hivatalos Sony tévéje

×