Hamarosan megérkezik a Final Fantasy VII Rebirth, a Remake-széria második epizódja. A Sony pedig speciális tévét ajánl a legjobb játékélményhez.

2024.01.23. – Idén szerencsére nem kell sokat várni az év egyik legerősebb címére. Februárban jelenik meg a Final Fantasy VII Rebirth, ami a 2020-as Remake közvetlen folytatása lesz. Anno, amikor bejelentették a projektet, mindenki azt hitte, hogy az eredeti klasszikus nagyszabású felújításáról lesz szó, ám már tudjuk, hogy ennél magasabban van az a bizonyos léc. Tetsuya Nomura zsenijének köszönhetően a Final Fantasy VII tényleg egy komplett remake-et, vagyis átdolgozást kapott. Az eredetileg PS4-re megjelenő játék története egy ideig még követte a ’97-es klasszikusét, ám a végére a kettő teljesen elvált egymástól. Épp ezért a Rebirth-t extrán várják a rajongók, hiszen innentől kezdve bárhol bele lehet majd futni valami újdonságba.

final fantasy

A Sony még tévét is ajánl a kalandhoz

S ha már újdonság, a Sony azt szeretné, hogy a játékosok tényleg a lehető legjobb játékélményt kapják. Amikor február 29-én megjelenik a Final Fantasy 7 Rebirth, a játékosok megtapasztalhatják Gaia világának szépségét az új Sony BRAVIA XR TV-n, a játék hivatalos televízióján. A játékosok ugyan nem élvezhetnek kizárólagos előnyöket, ha a Sony hivatalos televízióján játsszák a címet, de a Sony Electronics sajtóközleménye szerint számos olyan funkcióval rendelkezik a masina, amelyek simábbá teszik az élményt. A TV Auto HDR Tone Mapping funkcióval büszkélkedhet. Ez lehetővé teszi a játékosok számára, hogy a legjobb HDR beállításokkal ugorjanak a játékba, bárminemű manuális állítgatás nélkül. Egy másik, grafikával kapcsolatos funkció az Auto-Genre Picture Mode, amely automatikusan vált a filmnézéshez tervezett Standard mód és a Játék mód között. „Minimalizálja a késleltetést és maximalizálja a reakcióképességet” – írja a módról a Sony.

A tévén jelenlévő HDMI-aljzatok a lehető legjobb módon támogatják az összes next gen játékfunkciót. Beleértve a 4K/120Hz-et, a VRR-t és az ALLM-et. Nem ez az első eset, hogy a Sony a Bravia XR-t ajánlja egy új Final Fantasy mellé. Már a rendhagyó játékmenettel megáldott Final Fantasy 16-hoz is ezt a modellt tartották a legjobb választásnak. Mondjuk ettől még borsos az ára, idehaza a 48″-os verzióért is több mint félmilliót kérnek, de a majd’ 100”-osért már közel 3 millió forintot kell letenni az asztalra. Mi tagadás, a minőségnek sajnos ára van.

Ezt olvastad már?

9+1 fantasztikus sorozat 2023-ból, amit vétek volna kihagyni

×