Hivatalos, hogy a Hogwarts Legacy közelgő DLC-jében benne lesz a még csak PS-en elérhető küldetés, illetve egy csomó extra kontent. És a kviddics?

Gábor János

2024.01.27. – Nem kérdés a továbbiakban, hogy a nagy reményekkel várt New Game+ mód bővítményeinek része lesz a PS-exkluzivitás után minden platformra felkerülő mellékküldetés és méregrecept, de a fejlesztők „egy sor más frissítést és funkciót” is ígérnek. A Hogwarts Legacy X-oldalán megosztott közlemény szerint a játék debütálásának egyéves évfordulójához közeledve nagyon sok meglepetés vár a Roxfort videojátékos közösségére.

A rövid bejelentésben még semmi konkrétum nem szerepel a nyilvánvaló PS-exkluzívon kívül, ami nem más, mint a nyomasztó, de rendkívül élvezetes és izgalmas Haunted Hogsmeade shop quest. Ebben huzamosabb időre egy őrült varázsló rakoncátlankodó szellemének boltjában – annak is horrorisztikus alagsorában rekedünk és egy hajszálon függ az életünk. A küldetés teljesítéséért járó jutalom (amit itt és most nem spoliereznénk el a nem PS-verzióval játszó gamereknek) éppen csak kielégítő ahhoz képest, amilyen nehéz megszerezni, de az egész baromi jó kaland, szóval már azért megéri végigcsinálni. Ugyancsak – előrendelés mellé kapott – PS-exkluzív volt egy méregrecept, ami a készülődő DLC-vel ezek szerint szintén elérhetővé válik, minden más platformon is.

Forrás: Warner Bros.

Oké, de mi más lesz még a Howgarts Legacy update-jében?

Erről semmilyen konkrétumot nem árul el a fejlesztő Avalanche Software és a kiadó Warner Bros. Sokan a játékból jelenleg hiányzó kviddics bajnokság megjelenését remélik tőle, igaz, ha minket kérdezel, ehhez nem ártana okosítani a repülés irányításán. A seprűvel nagy és nyílt terepeken most is csodálatos érzés bebarangolni a Roxfort völgyét, de amikor tűpontos repüléseket kell végrehajtani (pl. valamilyen cél átszakításához), rendesen meggyűlhet a bajunk az irányítással. Az viszont, hogy az alapjátéknak része egy bármennyiszer teljesíthető ügyességi küldetés, amiben időre kell végigszáguldani egy útvonalon, azt a verziót erősíti, hogy közeleg a kviddics, ám

a játékosoknak alaposan meg kell tanulni hozzá a seprűvel repkedést, hogy élvezetes legyen számukra.

A „varázslófocin” kívül a sötétben tapogatózunk. A kviddics megvalósítása nyilván ott van a tervek között, de még nem tudni, hogy DLC, vagy külön játék formájában, később érkezik-e. Örömmel várjuk egyrészt ennek a részleteit, másrészt azt, hogy az Avalanche milyen kreatív tartalmakkal fokozza tovább azt a grandiózus élményt, amit a Hogwarts Legacyban már így is sikerült összehozni.

Erről meg pláne érdemes még többet megtudni:

Több folytatásprojektet is tervez a Warner Bros. a Hogwarts Legacyhoz

×