A Microsoft hamarosan új szintre emeli a remote play lehetőség élményét. A mobilos Xbox applikációk érintőképernyős kontroll felé nyitnak.

2024.01.26. – A Microsoft érintővezérléssel bővíti az iOS- és Android-eszközökön is használható Xbox-alkalmazását. A szoftvergyártó a héten megkezdte az Xbox mobilalkalmazások bétaverzióiban az érintésvezérlés tesztelését. Lehetővé téve az X-tulajdonosok számára, hogy távolról vezérelhessék konzoljaikat, s játszhassanak telefonokon és táblagépeken Bluetooth-vezérlő nélkül.

Az érintéses vezérlők megegyeznek a Microsoft Cloud Gaming szolgáltatásában található kontroller követelményeknek. Így a képernyőn megjelenő gombokkal navigálhatunk az Xbox felhasználói felületén. Sőt vezérlő használata nélkül nyithatunk meg játékokat és streamelhetjük őket a saját konzolunkról.

Egy kényelmes technológia

Az érintéses vezérlés meglepően jó hír, különösen, mivel korábban Bluetooth-vezérlőt kellett használni ehhez a távoli játékélményhez. Nyilvánvalóan egy dedikált vezérlő még mindig sokkal jobban fog funkcionálni. Ennek ellenére a Microsoft néhány éve felfedte, hogy a Cloud Gaming játékosok 20 százaléka csak érintésvezérlést használ. A Microsoft több száz Xbox-játékhoz adott hozzá egyedi Xbox érintőképernyős vezérlőket. Korábban különösen népszerűek voltak az olyan játékokban, mint a Hades, a Minecraft Dungeons és a Yakuza: Like a Dragon.

xbox

A Microsoft korábban érintőképernyős vezérlőket használt a két képernyős Surface Duo készülékhez is. Ez inkább úgy néz ki, mint egy Nintendo 3DS, ami Xbox játékokat futtat, ha a vezérlők engedélyezve vannak. A Surface Duo-t kevesen vásárolták meg, így jó látni, hogy most több millióan férhetnek majd hozzá a Box érintőképernyős vezérlőihez Android és iOS eszközökön. Most, hogy a Microsoft dedikált Cloud Gaming alkalmazást készít iOS-re, jól fog jönni ez a szabadság.

Az Xbox egyébként nagyon jól ráérzett arra, hogy mire van szüksége a Microsoft alapfelhasználóinak. A Game Pass hatalmas siker, s köröket ver a Sony előfizetéses rendszerére. Ugyan az Xbox eladások elmaradnak a PlayStation-ök számaitól, ettől még nem kell temetni őket. Valószínűleg a konzolversenyt el is engedte a Microsoft, ezért is nyitnak most a Cloud Gaming irányába. S teszik ezt elérhetővé a világ legtöbb okostelefon felhasználójának. Ki ne szeretne csak úgy, a telefonját előkapva a buszon Starfieldezni, vagy például Palworldözni? Na ugye!

Ezt olvastad már?

A 20 legjobb magyar TikTok-csatorna, amiktől okosabb leszel

×