A friss játékosok hirtelen nem is tudják, hogy az SR, Rank vagy épp Skill Division kifejezések mit takarnak a Modern Warfare III Ranked módjában.

2024.01.26. – A Modern Warfare III Ranked a Season 1 Reloaded frissítés után élesedett. A kompetitívebb hozzáállású játékosok régóta vártak már erre a pillanatra, hiszen végre szabályozott és ellenőrzött körülmények között eshetnek majd egymásnak. A Warzone Rankedre még egy kicsit várni kell, ám nagy eséllyel a Season 2 folyamán az is megérkezhet majd. A Modern Warfare III módja a Call of Duty League szabályrendszerét követi, az aktív tiltásokat már össze is gyűjtöttük egy dedikált bejegyzés keretein belül. Vannak azonban olyan játékosok, akik akár hosszú évekre is kikerültek a Ranked forgatagból vagy sem próbálkoztak vele, így érdemes lehet átnézni az alapokat is.

Skill Division

Ilyen volt a Skill Division elosztást az előző Ranked érában

Ilyen volt a Skill Division elosztást az előző Ranked érában

A Modern Warfare III Skill Division néven illeti a Ranked játékmódban megtalálható „rangokat”. Összesen 8 Skill Division található a játékban. Nem árul zsákbamacskát a fejlesztői gárda, hiszen a Skill Division határokat az egyéni Skill Rating ponthoz rögzíti. Minden játékos a lehető legalacsonyabb, Bronze 1 ranggal indít az első szezonban, ezt követően pedig az alábbi határokkal érdemes kalkulálni:

  • Bronze – 0-899 SR
  • Silver – 900-2,099 SR
  • Gold – 2,100-3,599 SR
  • Platinum – 3,600-5,399 SR
  • Diamond – 5,400-7,499 SR
  • Crimson – 7,500-9,999 SR
  • Iridescent – 10,000 SR minimum
  • Top 250 – 10,000+ SR

Minden Skill Division – az Iridescentet kivéve – további 3 Tier szinttel rendelkezik. Egyes, kettes és hármas származással illetik ezeket a fejlesztők a közérthetőség jelében. Minden egyes szezonban számítani lehet Skill Division újraindításra, a fejlesztők korábban három Skill Division Tierrel lejjebb helyezték el a reset után a játékosokat, ez ezúttal sem változott. Ennek megfelelően a Gold III játékosok például Silver III-ben folytathatják a küzdelmeket a következő szezonban. A Crimson II vagy jobb játékosok Diamond I rangon indíthatnak majd a Season 2 startjakor, ennél feljebb senki sem lesz a Season 2 frissítést követően.

Skill Rating

A fentebb említett Skill Rating érték a legfőbb mérőszáma egy adott játék egyéni teljesítményéhez. Minden egyes meccs végén a játék kioszt vagy elvesz SR pontokat a játékosoktól. Nem csak a győzelmet és a vereséget veszi számításba a rendszer, de azt is, hogy mennyi objective-t sikerült elfoglalni/megtartani vagy, hogy épp mennyi ellenfeleket sikerült megölni. Érdemes lehet tehát minden meccsben odatenni magad, akkor is, ha úgy néz ki, hogy vereség lesz a vége.

Rank

Ezúttal is Rank 50-ig menetelhetnek a játékosok

Ezúttal is Rank 50-ig menetelhetnek a játékosok

Találkozhatunk a Rank kifejezéssel is a Call of Duty berkein belül, ám ennek klasszikus értelemben nincs köze a Skill Divisionhöz. Minden játékos Rank 1 fokozaton kezdi a pályafutását, minden egyes győzelemmel feljebb tornázható a szám. Egészen Rank 50-ig fejlődhetnek a játékosok, minden ötödik Rank után pedig értékes jutalmakat gyűjthetnek be, melyek között skineket és Blueprinteket is találhatnak majd.

SBMM SR korlátozások

Az senkinek nem okozhat meglepetést, hogy a Ranked mód figyelembe veszi a játékosok egyéni skilljét, ha meccskeresésre kerül a sor. Nincs ez másképp akkor sem, ha többen indulnának neki egy-egy Ranked mérkőzésnek. Ezt a játék átlagolja, majd igyekszik igazságos mérkőzést kialakítani az éppen kereső játékosok között. Bizonyos Skill Division felett azonban extra korlátozásokat is bevezettek a fejlesztők:

  • Bronze – Platinum: Korlátozások nélkül indulhat a Party és a meccskeresés
  • Diamond: 2 Skill Divisionön belül kell lennie a meccskereső játékosoknak
  • Iridescent (és a Top 250) & Crimson: 1 Skill Divisionön belül kell lennie a meccskereső játékosoknak

Ennek köszönhetően elkerülhetőek az igazán kellemetlen helyzetek, amikor egy igazságtalanul erős játékos érkezik a Bronze szerverekre. Jelenleg tehát ezt érdemes tudni a Modern Warfare III Ranked SR, Skill Division és Rank számairól, ám könnyen lehet, hogy alakítani fognak még a rendszeren a Call of Duty fejlesztői.

Ez lehet COD jövője:

Minden évben új Call of Duty: ők fejleszthetnek nekünk 2024-től 2027-ig

×