Nagyon megszívták a PS5-ös csalók, akik a konzol legújabb rendszerfrissítése után vághatják is a kukába a Cronus Zenjeiket.


Bódi Dániel

2024.01.25. – Benyomom a péest, indítom a CoD-ot, Fortnite-ot, The Finalst…, kikapcsolom a crossplay-t, és TUTI nem fogok csalókkal találkozni – gondolják ezt nagyon sokan, akik valamelyik nagyobb játékkonzolon ugranának fejest az online harcmezőkbe. Ez azonban sajnos közel sincs így, a kompetitív játékokat teljesen szétbarmoló cheaterek ugyanúgy jelen vannak PS5-ön és Xboxon, mint PC-n, a különbség csak annyi, hogy konzolon jóval szofisztikáltabb csalásokat használhatnak.

Az egyik ilyen a Cronus Zen, ami egy „átjátszóként” működik a konzol és a kontroller között. Aki Cronust használ, az nagyon hasonló módokon könnyítheti meg magának az online játékot, mint PC-n, például beállíthat magának makrókat, célzásrásegítéssel oszthatja a fejeseket, esetleg a fegyverek ellentartásán finomíthat. A lényeg, hogy Cronusszal még egy csecsemőnek is sikerélménye lehet bármilyen játékban, mivel a játék vele nevetségesen leegyszerűsödik, könnyebbé válik.

Pontosabban VÁLT, a Sony ugyanis a legújabb, január 24-én élesedett 24.01-08.60.00-ás PS5 rendszerfrissítéssel nemes egyszerűséggel szoftveresen letiltotta a Cronust. A tiltás annyira hirtelen jött, hogy még a PS5 hivatalos felületein sem büszkélkedtek vele, így ezt is csak onnan tudhatjuk, hogy vélhetően a beérkezett panaszok okán a közléskényszerben lévő Cronus kirakott egy posztot, miszerint a Sony blokkolta az eszközt, ami folyamatosan lecsatlakozik a gépről és nem tudják, hogy valaha újra használható lesz vele. A csalóknak átmeneti megoldásként azt javasolják, hogy ne frissítsék a PS5-öt – ami nyilván 22-es csapdája, hiszen úgy nem is férhetnek hozzá az online funkciókhoz.

Reméljük, hogy ez így is marad, mivel ennek valójában már réges-régen meg kellett volna történnie. A Microsoft is nemrégiben kezdte el blokkolni a hivatalosan nem támogatott eszközöket, melyek egyik napról a másikra váltak használhatatlanná, köztük számos konzolos csalást lehetővé tevő kütyüvel.

Ezt is olvasd el:

Jön a PS5 Pro? – Ez lehet az 5 legfontosabb gamer esemény 2024-ben

×