Életmód

Kirúgták a speciális Pokémon lapokat sikkasztó múzeumi dolgozókat

2024.01.25. – Az amszterdami Van Gogh Múzeum egy kötelező hely mindenkinek, aki a holland fővárosba utazik. Vincent van Gogh, holland festő nevét valószínűleg már mindenki hallotta élete során legalább egyszer. Ha nem is amiatt, mert az egyik, ha nem a legnagyobb hatású posztimpresszionista festő volt, hanem azért, mert ő volt az, aki levágta a saját fülét. (Na jó, igazából csak a cimpáját, a legenda nagyította fel a történetet). S ha már így tett, meg is örökítette a látványt önarckép formájában többször is, ezek közül az egyik az az ikonikus festmény, ahol bekötött fejjel látható, sapkában. Ugyan ezt a képet konkrétan nem lehet látni élőben a Van Gogh Múzeumban, mivel ez a londoni Courtauld Galériában van kiállítva, lehet találni azonban ehelyett temérdek más csodálatos festményt, önarcképet. Sőt, nem is olyan rég egy Pokémon kollaboráció is megtekinthető volt.

Balhé a zsebszörnyek után

Az a baj, hogy az emberi mohóság mindent tönkre tesz. Ezt leginkább a Pokémon TCG játékosok érthetik. Valamiért ezeket a kártyákat az internetes nyerészkedők kiemelkedően szeretik, temérdek balhé köthető hozzá. Sajnos a Van Gogh Múzeumban megrendezésre kerülő esemény sem sült el túl jól. Speciális Van Gogh Pikachu promó lapokat osztogattak az ellátogatóknak, ám akkora káosz tört ki a kártyák miatt, hogy a múzeum végül beszüntette mindezt.

Most viszont az is kiderült, hogy nem minden kellemetlenség volt köszönhető a látogatóknak. A Van Gogh Múzeum legalább négy dolgozóját is menesztette, ugyanis azok „helytelen magaviseletet” tanúsítottak. Legalábbis így hangzik a hivatalos nyilatkozat. Az alkalmazottakkal szembeni vádak az eseményen bemutatott Pokemon-kártyák elsikkasztásától a kiállítással kapcsolatos nem publikus információk megosztásáig terjednek. A múzeum egyik forrása azt is megerősítette, hogy az egyik, a balhéhoz kapcsolódó alkalmazott az eset előtt 25 évig a Van Gogh Múzeumban dolgozott. A múzeum nem erősítette meg az érintett alkalmazottak teljes számát, de valószínűleg nem csak négyről van szó, hiszen már decemberben is leépítések történtek.

Ezt olvastad már?

Cloud

Korábbi cikkek

Most teljesen INGYEN játszhatod ezt a 7 bizarr és élvezetes játékot

Gábor János 2024.02.05. - Eszement címek ingyenes napjait tartják a legnagyobb videojáték webáruházak - anélkül,…

18 perc telt el azóta...

Varázsütésre olcsóbb lett a Hogwarts Legacy PC-re, de sietned kell!

2024.02.05. - Nagyon, nagyon meglepődtem, hogy milyen jó szórakozás volt számomra tavaly két ünnep között…

49 perc telt el azóta...

Így kapcsold be a Windows Éjszakai fényt – Szemkímélés pár kattintással

2024.02.05. - Manapság sajnos elkerülhetetlen, hogy az ember ne kerüljön valamilyen mesterséges megjelenítő elé. Különösen…

1 óra telt el azóta...

Nem csak te, a játékfejlesztők is unják már a mikrotranzakciókat

2024.02.05. - Sajnos vagy nem sajnos, olyan világot élünk, amikor videojátékot kiadni igazán jó üzlet…

2 óra telt el azóta...

Megvan, mikor nézheted meg otthon az Oscar-esélyes Oppenheimert

2024.02.05. - A 952 millió dolláros bevételt hozó és az idei év legmagasabb iparági elismeréseivel…

2 óra telt el azóta...

Naughty Dog: Jöhet a The Last of Us Part III, de akár egy spin-off is

2024.02.05. - Igen, igen, igen. Nagyon szeretjük a The Last of Us-t, amit joggal nevezhetünk…

3 óra telt el azóta...