Hatalmasat szakíthatnak a tehetséges Starfield játékosok. Az Xbox elindított egy pályázatot, amiben Series X masinát, na meg egy űrruhát lehet nyerni!

2024.01.25. – A Starfield a tavalyi év egyik legnagyobb durranásának számított a Microsoft platformjain. A Game Passba megjelenésének pillanatában belekerült, így azonnal több százezren repülhettek rá a Bethesda űrkalandjára. A szerepjáték megosztó véleményeket kapott, volt aki az egekbe magasztalta, ám voltak olyanok is, akik többet vártak. Én a magam részéről valahol középen helyezném el magam, volt ami tetszett benne, de könnyedén rá tudtam unni.

A közismert címet még tovább marketingeli a Microsoft, ráadásul a lehető legmenőbb módon. Az Xbox most az Európai Űrügynökséggel karöltve a legtehetségesebb rajongóknak kínál versenyt. A kreatív felhasználók megtervezhetik a saját űrruhájukat, amit meg is kaphatnak, ha igazán jó ötlettel rukkoltak elő. A kiírás szerint egy ruhadizájnt kell leadni, amit később összemérnek a többi jelentkező terveivel. A legjobbnak minősített tervezetet az Európai Űrügynökség pedig el fogja készíteni.

A saját tervezésedben flangálhatsz

starfield

Hogy megfelelő lesz-e űrrepülésre az így megszerzett ruha? Nos, ami azt illeti aligha. Egy űrhajós ruhája körülbelül 200-400 millió dollárba kerül. Ezek között a ruhák között is van komplexebb modell, ezért ez a hatalmas intervallum. A millió szócska viszont nem vicc, félelmetes, hogy milyen munka egy űrugrásra kompatibilis felszerelést legyártani. Az Xbox és az Európai Űrügynökség kiírására körülbelül 1700 dollár áll a rendelkezésre, ami ugyan több mint 600 ezer forint, ám maximum menő farsangi jelmez lesz ebből, mint tényleges űrszkafander.

A nyertes egy Xbox Series X-et is kap, egy Starfield limitált kiadású Xbox vezeték nélküli kontrollerrel és fejhallgatóval. Ami érdekes, hogy itt nincsenek másodikok, vagy harmadikok, a kiírás szerint a győztes mindent visz. Akik szeretnének becsatlakozni a versenybe, letölthetnek egy sablont az Xbox weboldaláról. Ez több látószöget biztosít egy személyhez, így több nézőpontból is le lehet rajzolni az összeállított szkafandert.

S míg a Starfieldben hemzsegnek a fegyverek, amire feltétlenül felhívta a jelentkezők figyelmét az Xbox, hogy ilyesmire nem kíváncsiak. Így ha a ruha mellé valami speciális fegyver is járna, azt jobb, ha megtartjátok magatoknak, ugyanis tiltja a versenykiírás a fegyverek ábrázolását. Videót sem szeretnének kapni a pályamunkákról, csak az elkészített rajzokat, valamint egy 250 szavas leírást arról, hogy miért is olyan menő a tervezett űrruha.

A pályázatot már elindították, február 15-ig várják a versenyanyagokat.

Ezt olvastad már?

Forgatási fotókból derült ki, hogy a Deadpool 3-ban 3 (!!!) Deadpool is lesz

×