Ma már ott tartunk, hogy a telefonjátékok is képesek felvenni a versenyt egy-két konzolos verzióval. Csak egy kontroller kell a Death Strandingezéshez is.

2024.01.25. – Nehéz belegondolni, hogy 20 évvel ezelőtt még az volt a menő, ha valakinek volt Snake a telefonján. A technológia akkorát fejlődött ennyi idő alatt, hogy igazából összehasonlítani sincs értelme a 2000-es évek elejét a mostani lehetőségekkel. Az Apple új iPhone modellje például már olyan erős, hogy akár konzoljátékokat is pörgethetünk rajta. Ott van példának okáért a Resident Evil 4 Remake, valamint a Death Stranding is. Egyik sem csúnya, ősrégi játék, mégis gond nélkül játszható lesz mindkettő okostelefonokon. Utóbbi ráadásul most ennek köszönhetően került a reflektorfénybe ismét. Hideo Kojima megosztó alkotása új szintre lép. Hála egy hamarosan megjelenő kiegészítőnek.

Multimédia konzol a zsebünkben

Az egyetlen dolog, amit fel lehet róni negatívumként a mobiloknak, az a kényelmetlen irányítás. Ha csak úgy a kezünkbe fogunk egy eszközt, az érintőképernyőn kívül semmink nincs, amivel játszhatnánk. Ez pedig rettenetesen kényelmetlen. Persze már javul a helyzet, ha van egy Bluetooth kontrollerünk. Ma már szinte mindenfajta irányítót felismernek natívan a telók, még a PS5 DualSense sem kivétel ez alól. Ám mégis, egy különálló, kis képernyőt konzol kontrollerrel irányítani, elég esetlennek hangzik. Szerencsére a piac is ráébredt erre, így egyre több jó minőségű mobilokra pászítható kontrollert gyártanak. Így a telónk lényegében egy handheld konzollá válhat egy egyszerű mozdulattal.

A Death Stranding pedig – csak hogy visszatérjek cikkünk fő témájához – most saját, speciális mobilkontrollert kap.

death stranding

Ahogy említettem a Death Stranding játszható lesz az új iPhone 15 Pro-n, ezt pedig az Apple a Backbone-nal karöltve kívánja megünnepelni. Ez az első olyan eset, hogy exkluzív modell készül a Backbone One-ból. Persze lesz hátulütője is a sztorinak, az átlátszó, sárga Death Stranding modellt csak USB-C-s iPhone-okhoz lehet majd csak csatlakoztatni. A „régi motorosok” tehát sajnos kimaradnak ebből a buliból. Azok viszont, akik beszerzik a szóban forgó kiegészítőt, megkapják hozzá ajándékba a játék Director’s Cut kiadását. A játék és az exkluzív Backbone One 2024. januárjának végén, egészen pontosan 30-án jelenik meg.

Ezt olvastad már?

Lennél macska? Ebben a 8 zseniális játékban kidorombolhatod magad

×