A számok objektíven nézve még mindig remekek, ám ha önmagához hasonlítjuk a Counter-Strike értékeit, szomorú következtetésre juthatunk.

2024.01.25. – A Counter-Strike 2 több mint negyed éve várja a régi és új játékosokat. A Valve 2023 szeptemberének végén döntött úgy, hogy ideje lecserélni a korábbi, CS:GO klienst. Jól tudták, hogy a játék még messze nincs kész állapotban, ám jóval több visszajelzésre volt szükségük, mint amit a Limited Test alatt kaptak. Sokan úgy gondolták, hogy a januárra esedékes Major kvalifikációkra a közösség által említett hibákat kijavítja a cég, ám 2024 januárjának végén is messze vagyunk a tökéletes állapotoktól.

A játék szinte minden téren hiányosságokkal küzd. Az elsődleges probléma továbbra is a sub-tick rendszer inkonzisztenst működése. Offline körülmények között jól viselkedik, ám interneten igencsak lutri, hogy éppen milyen ellenfeleket, szervereket fogunk ki. Néha tényleg jobb érzés lőni, mint a CS:GO 64/128 tickjén, máskor pedig a falak mögött halnak a játékosok. Rengeteg korábbi konzolparancs sem érhető el a játékban, köztük olyan fontos dolgokkal, mint a bal kezes modell vagy épp a cl_bob, mellyel a fegyver kilengését lehetne szabályozni. Úgy tűnik, hogy ez már a számokon is tetten érhető.

2022 közepén játszottak ilyen „kevesen” a Counter-Strike szériával

Január 23-án 874 ezer játékosnál tetőzött a Counter-Strike 2 napi maximális játékosszáma. Természetesen kívülállóként nézve ez továbbra is nagyon kellemes érték, ám, ha a Counter-Strike eddigi számaihoz hasonlítjuk, akkor bizony már egy fokkal aggasztóbb. Egészen pontosan 2022 júliusában volt utoljára ilyen alacsony ez a szám és ezen a heti rendszerességű CS2 frissítések sem tudnak segíteni. 

Aggodalomra azonban semmi ok, a fejlesztőknek még rengeteg lehetősége van a dolgokon javítani. Ha csak a sub-tick rendszeren és a hiányzó parancsokon javítanak, már akkor is sokan visszacsábulhatnak. Ha azonban egy nagyobb volumenű frissítés érkezik, netán egy Operation, akkor szinte borítékolható lehet akár egy rekorddöntés is. Jelenleg azonban egyértelműen leolvasható a felhasználók csalódottsága, a számok bizony sosem hazudnak.

Borító: YT

355 millió forint is kevés lehet a legdrágább Counter-Strike 2 skinért

×