Január közepén kinyitottak egy olyan Counter-Strike skint, melyből egyetlen egy darab létezik 10 év után is. Az ára is ehhez igazodik.

2024.01.24. – Bár 2024 januárjára a Counter-Strike 2 számai egyértelműen romlottak, továbbra is rengetegen játszanak a játékkal. Míg évekkel ezelőtt 100 euróért már korrekt skineket, kést vásárolhattak a játékosok, manapság már ebben az árkategóriában igencsak szegényes a választék. Már a 2021-es és 2022-es években is árnövekedés volt jellemző a piacra, 2023-ban csúcsosodott ez ki igazán. Nem véletlenül, hiszen a Source 2 pletykák, majd valódi hírek elképesztő hype-ot generáltak a játék köré.

Az egyedülálló Counter-Strike 2 skin

Az egyedülálló Counter-Strike 2 skin

Vannak azonban olyan skinek, mely mindig is méregdrágának számítottak. A CS:GO / CS2 fegyverek és kések több tulajdonsággal is rendelkeznek. A legfontosabb a float lehet, mely a fegyver kopottságát adja meg. Néhány skintípus esetében már egy-egy jó float érték is sokat dobhat az áron. Néha előfordul, hogy a textúrák elhelyezése dönthet az árról. Erre tipikus példa a Case Hardened kollekció, ahol a minél több kék szín adja az extra értéket.

Már konkrét ajánlat is érkezett a frissen kinyitott, egyedülálló Counter-Strike 2 skinre

A fentebb említett textúra elhelyezkedések (patternek) egyedi azonosítóval is rendelkeznek. Azaz a 661-es azonosító mindegyik AK-47 Case Hardened fegyveren azt eredményezi, hogy a fegyver felső része teljes egészében kékben úszik, függetlenül a többi tulajdonságából. Ezidáig azonban Factory New ÉS StatTrak példány nem létezett ebből. Január közepén azonban kinyitották az első ilyen fegyvert közel 10 év után. Korábban úgy gondolták, hogy legjobb esetben is 1 millió dollárért, azaz közel 355 millió forintért kelhet el a skin. Úgy tűnik, hogy ez még óvatos becslés volt.

A fegyver tulajdonosa január 23-án jelentkezett az első Twitter bejegyzésével. A fegyver Name Tagjén is ez a Twitter felhasználói név (icbx11) szerepel, így kétség kívül az igazi tulajdonosról lehet szó. Állítása szerint jelenleg valaki azonnal kifizetné a fegyverért a 350 millió forintos árat, ám ő ennek dupláját, azaz 2 millió dollárt szeretne a bankszámláján tudni. A szerencsés tulajdonos nem is akar az üzlet anyagi részével foglalkozni, két veterán Counter-Strike traderre bízza a dolgot. Kíváncsian várja a közösség, hogy mennyiért cserélhet gazdát az egyedülálló skin, több rekordot is megdönthet majd.

Akad a CS2? Próbálkozz ezzel:

Akadozik, laggol a Counter-Strike 2? – Így javíthatsz rajta

×