A Counter-Strike 2 motorváltása óta szinte minden napra jut valamilyen trükk, felfedezés, ami segíthet a felhasználók problémáin.

2024.01.23. – Hosszú évek várakozása után 2023 szeptemberének végén a Counter-Strike megújult. Az egyszerűen csak Counter-Strike 2 néven illetett újdonság több fejlesztéssel is kecsegtetett, a legradikálisabb azonban értelemszerűen a játékmotor cseréje volt. A Source 2 is házon belül készül, 2015-től a Dota 2-ben is megvillanhatott, ahogy a Half Life: Alyx alkotást is ez hajtotta. Egy dologban biztosak lehettek a játékosok. Az első időszakban bizony a leggyengébb gépek tulajdonosai megszenvedik majd a váltást, ám a későbbiekben mindenki más profitálhat majd belőle.

Shader Cache - Ezt kell majd törölni

Shader Cache – Ezt kell majd törölni

A Source 2 teljesen máshogy használja a rendelkezésre álló erőforrásokat. Míg a Counter-Strike: Global Offensive esetében csak a processzor erejére kellett figyelni, addig az új változat már a grafikus kártyától is komoly erőt kíván meg. Ennek köszönhetően azonban az esetek nagy részében sokkal simább képkockákat kaphatnak a játékosok, ha minden összejön. Sokaknál azonban mégsem ez a tapasztalat. Méregdrága számítógépeknél is előfordult, hogy a csúcskategóriás hardverek ellenére is akad a Counter-Strike 2. Úgy tűnik, hogy az egyik ok emögött a Shader gyorsítótár lehet, melynek törlése megoldhatja a problémák egy részét.

Ezt próbáld ki, ha akadozik a Counter-Strike 2

A megoldás egyébként nem Counter-Strike 2-höz jó csak, más játékok esetén is meg lehet vele próbálkozni:

  • A Rendszer / System > Meghajtó / Storage > Ideiglenes fájlok /  Tempory Files alatt keresd ki a DirectX Shader Cache lehetőséget, pipáld ki, majd töröltesd ki a Windows-zal
  • Nvidia kártya esetén írd be a Windows Intéző címsorába az alábbi útvonalat: „%USERPROFILE%\AppData\LocalLow\NVIDIA\PerDriverVersion\”
  • Töröld ki a DXCache mappában található fájlokat
  • AMD esetében a „%USERPROFILE%\AppData\Local\AMD\” útvonalat kell beírnod a Windows Intéző címsorába
  • Itt szintén a DxCache mappát kell kitörölnöd
  • Indítsd újra a számítógépet

A megoldás több éves múltra nyúlik vissza, de úgy tűnik, hogy a Counter-Strike 2 esetén is hasznosítható. Egy próbát biztosan megér.

Ennyit keresett a Valve 2023-ban a Counter-Strike ládákkal – BRUTÁLIS!

×