A decemberi statisztikák után elkészült az egész, 2023-as évet kielemző Counter-Strike statisztika. Elképesztő összegek repkedtek tavaly.

2024.01.21. – Az elmúlt időszakban érintettük már a Counter-Strike 2 ládáit, ám január 21-én sokkal részletesebb statisztikákkal szolgált az egyik weboldal. A Counter-Strike 2013-ban jelentkezett először nyitható ládákkal. Akkor még csak simán CS:GO Weapon Case és eSport 2013 néven futottak, talán a Valve sem gondolta volna, hogy ekkora potenciál lesz ezekben. Azóta pedig megállíthatatlanul ontják ki magukból a különböző, nyitható tárgyakat. Szuvenír csomagokhoz nem kell kulcs, ahogy néhány matricát tartalmazó tárolóhoz sem, de általánosságban kijelenthető, hogy a ládák kinyitásához minden egyes alkalommal vásárolni kell a Valve-tól egy 2.35 euróba kerülő kulcsot.

Míg a kezdeti időszakban ezekkel a kulcsokkal kereskedhetek a játékosok, addig manapság már erre nem biztosít lehetőséget a Valve. Ez bizony azt is jelenti, hogy ha valaki Counter-Strike láda nyitására adja a fejét, csak a cégtől közvetlenül vehet kulcsot, így a teljes bevétel biztosan a Valve számlájára kerül. A cégnek ráadásul semmilyen extra költsége nincs ezeken a virtuális tárgyakon, így szinte a teljes összeget profitként könyvelhetik el, függetlenül attól, hogy mi pottyan ki a ládikóból.

Brutális adatokkal szolgál a Counter-Strike 2023-as éve

Breaking Records in 2023: Over 400 million CS2 cases were unboxed, earning Valve over $980 million USD, according to calculations made by CS2 Case Tracker
byu/Fjedjik inGlobalOffensive

Az alábbi, megdöbbentő számokat olvashatjuk le a CS2 Case Tracker infografikájáról:

  • Több mint 400 millió ládát nyitottak ki 2023-ban a Counter-Strike játékosok
  • 360 millió kulcsot vettek a játékosok, mely közel egy milliárd dollárt hozott a Valve konyhájára
  • A ládák árai átlagosan 178%-ot emelkedtek, a Danger Zone emelkedett százalékosan a legtöbbet (492%), a CS:GO Weapon Case pedig árában (25 dollárral)
  • A legnépszerűbb láda a Dreams & Nightmares Case volt
  • A legtöbb ládát szerdánként nyitották a játékosok, a heti drop resetnek köszönhetően
  • Április 25-én nyitották a legtöbb ládát, melyben az Anubis Collection Pack megérkezése is komoly szerepet játszott

A Valve tehát ilyen számokkal a háta mögött indíthatja a 2024-es évet. Remélhetőleg nem lesz hiány sem játékfejlesztésben, sem pedig új ládákban vagy épp egy új Operationben.

Ennyit változott a Counter-Strike 2 optimalizáltsága a megjelenés óta

×