Hosszú évek óta várják a játékosok a PUBG következő korszakát. Úgy tűnik, hogy a kiadó sem sokáig halasztaná már a dolgot.

2024.01.25. – PlayerUnknown’s Battlegrounds játékot senkinek nem kell bemutatni, aki az elmúlt években követte a videojátékos iparágat. A PUBG Early-Access változata 2017 márciusában jelent meg Steamen, a fejlesztők akkor talán még nem is tudták, hogy micsoda potenciál van a címben. Az elkövetkezendő hónapokban szinte minden rekordot megdöntött Steamen, azóta sem játszottak ennyien egy játékkal egy időben a Valve alkalmazásában. Egészen pontosan 3.25 millió játékos ostromolta a szervereket 2018. január 13-án. A Palworld hatalmasat menetel, ám a 2 milliós álomhatárral is nagyon messze van attól, hogy megdöntse a PUBG rekordját.

A battle royale játék népszerűsége azóta jelentősen megcsappant, ám továbbra is a legtöbbet játszott címek között van Steamen. Azóta a PUBG mobilos változata is megérkezett, mely bizony néhány régióban a PC-s változatnál is népszerűbb lett. A munka nem állt meg. A fejlesztők nem is olyan rég jelentkeztek egy új pályával, havi szinten érkeznek frissítések a játékhoz. Úgy tűnik azonban, hogy az elkövetkezendő időszakban a fejlesztők megléphetik azt, amit már évek óta várnak a játékosok.

Unreal Engine 5 alapokra költözhet a PUBG

PlayerIGN, a veterán PUBG adatbányász szúrta ki a TechCrunch legújabb bejegyzésében, hogy a Krafton, a játék kiadója hatalmas tervekkel vág neki az elkövetkezendő időszaknak. A Goldman Sachs befektetési bank által publikált dokumentumokból kiderült, hogy a régóta várt PUBG 2.0 tényleg megérkezhet. Nagy eséllyel a Counter-Strike 2-höz hasonlóan nem egy teljesen új játékról beszélhetünk, hanem sokkal inkább a jelenlegi kliens átalakításáról. Ahogy korábban már több álláshirdetés is utalt erre, a fejlesztők a korábbi Unreal Engine 4 játékmotort Unreal Engine 5-re cserélnék le. 

Sokáig nem volt egyértelmű, hogy a mobilos vagy PC/Konzol változatról van szó, ám a TechChrunch cikk szerzője egyértelműsítette PlayerIGN kérdésére, hogy bizony a PC változat újulhat majd meg. Természetesen konkrét dátumokról, megjelenésről még korai beszélni. Legelőbb a februári befektetői konferencián árulhat el információkat erről kapcsolatban a Krafton. Addig azonban érdemes pletyka szinten kezelni az információt, akkor is, ha hivatalos dokumentum támasztja alá.

Rengeteg fejlesztőt rúgott ki a Microsoft:

Többezer gaming szakembert rúg ki a Microsoft – érintett a Blizzard is

×