A League of Legendset fejlesztő Riot Gamesnél durva leépítés jön, ami komoly hatással lesz a játékokra is. Mégis mi történik itt?

Gábor János

2024.01.23. – Egyre többen jósolják, hogy 2024 a leépítések éve lesz a játékiparban, és ezt sajnos a Riot Games rögtön alátámasztotta azzal, hogy először körlevélben, aztán nyilvánosan is közölte: elküld a csapatából 530 embert. A 11 százalékos leépítés jelentősen érinti a League of Legends stratégiákat, de a cég állítja, hogy nem a befektetőt lenyugtatása a cél, hanem tényleg rájöttek, hogy túl drágán működnek.

Forrás: Riot Games

„Szeretnék valamit nagyon világosan tisztázni: ez volt az utolsó dolog, amit valaha is akartunk csinálni. Egy ilyen döntés óriási hatással van az emberek életére és a Riot kultúrájára. Nem azért tesszük ezt, hogy megnyugtassuk a részvényeseket, vagy hogy elérjünk egy negyedéves eredményszámot – azért hoztuk meg ezt a döntést, mert szükségszerű. Ezt kell tennünk annak érdekében, hogy a játékosok számára hosszú távon is a játékosok maradjanak fókuszban” – írja az elbocsátó szép üzenetben Dylan Jadeja, a Riot vezérigazgatója.

Ezekkel a munkákkal áll le a LoL fejlesztője

Az alkalmazottak leépítése mellett a Riot néhány jelentős belső változtatást is végrehajt, ami már a játékosokra lesz hatással. Csökkentik a LoL-alapú kártyajáték, a Legends of Runeterra fejlesztőcsapatát, mivel a cím nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket. Közben a folyamatos fejlesztést inkább a Path of Champions PvE módra koncentrálják. Megszüntetik továbbá a 2019-ben indított Riot Forge programot, amelynek célja az volt, hogy külső stúdiókkal karöltve készítsenek single player League of Legends-játékokat. Mint ismert, ez a műhely korábban olyan kiadványokkal jelentkezett, mint a Ruined King és a Mageseeker, de lesz még egy utolsó játékuk, a február 21-én megjelenő Bandle Tale: A League of Legends Story.

A Riot nyilvánosan megosztotta, hogy mit kínál fel az elküldött alkalmazottaknak. Semmi extra, csak a szokásos csomag, amivel egy nagy techcég igyekszik korrekt maradni a közvélemény szemében: lesz legalább hathavi végkielégítést, éves teljesítménybónusz, egészségügyi juttatás, kiegészítő fizetést olyan címekre, amelyeket korábban a Riot Play Fundból és a vállalat wellness alapjából fedeztek volna, hozzáférés állásközvetítő szolgáltatásokhoz, támogatást azoknak, akik a munkaviszonyuk részeként vízummal rendelkeznek, és néhány egyéb juttatás, például a munkahelyi laptop. Mindez hazánkban elképzelhetetlen, de Amerikában kielégítő csomagnak számít egy leépítés idején.

Nagyokat fordulnak a dolgok a League of Legends világában:

Emlékeztető: Nagyot változik 2024-ben a League of Legends

×