A League of Legends hatalmasat változik 2024-ben. Nem csupán az új Void tematikájú pályára gondolunk, hanem a játékrendszer is átalakul.

2023.12.29. – Nyáron a Riot Games hivatalosan is bejelentette, hogy 2024-től kezdve megszüntetik a Mythic tárgyakat a League of Legends-ben. A régi motorosok még emlékezhetnek arra a rendszerre, amiben nem voltak Mythicek. Ezeket a build-meghatározó tárgyakat ugyanis 2021-ben vezette be fejlesztőcsapat. Akkor még az volt a magyarázat, hogy irányt szeretnének adni a játékosoknak ahhoz, hogy milyen irányba tereljék karaktereiket játék közben.

Nos, ez a nagy lendület alábbhagyott, ugyanis a Riot Games most pontosan a diverzitás növelése kapcsán döntött úgy, hogy eltüntetik a Mythiceket a játékból. A gond csak az, hogy nagy valószínűséggel ez nem sok mindent fog változtatni játékmenet terén.

Viszont elég lesz ez?

league

Ha lesznek olyan tárgyak, amik kiemelkedően jól fognak teljesíteni egy-egy League karakter esetében, akkor az adott hőst irányító játékos szinte biztos, hogy azt a tárgyat fogja venni 10-ből 10 alkalommal. A Mythic tárgyak ugyan tényleg beszűkítették a játékosok látókörét, de ennek pozitív vonatkozása is volt. Azzal, hogy eltűnnek, akár ismét szabadjára is engedhetik azt a démont a fejlesztők, amitől régebben rettegtek a játékosok.

Innentől kezdve ugyanis a „diverzitás oltárán” feláldozzuk a kompetitív buildeket és akár ismét bele is szaladhatunk az intelők ölelésébe. Persze, papíron jól hangzik, hogy a játékosok szabadon alakíthatják a hőseiket, de amit eddig a rendszer megkötött, az innentől kezdve ismét engedélyezve lesz. Vagyis jöhetnek megint a troll buildek minden alacsonyabb szintű Ranked meccsen. Tisztelet a kivételnek, szokták mondani, de valljuk be, hogy Bronze és Silver környéke az, ahol a legtöbbet „kísérleteznek” a játékosok. Viszont az a probléma, hogy nekik nincsen meg a megfelelő tudásuk ahhoz, hogy mondjuk egy AP Tryndameret megfelelő szinten játsszanak.

 

Nagy fába vágja tehát a fejszéjét ezzel a visszakozással a Riot Games, kíváncsian várjuk, hogy milyen egyéb újításokkal akarják alátámasztani ezt a döntésüket. Mert az biztos, hogy ha csak simán visszaállítanak mindent a 2021 előtti helyzetbe, az nem lesz megoldás a diverzitás orvoslására. Hátha az új Void map és egyéb új mechanikák elegendő újdonságot hoznak majd!

Ezt olvastad már?

Gyerekkor OFF – A legdurvább felnőtt poénok „ártatlan” rajzfilmekben (1.)

×