Az év első, nagy játékkonferenciáját a Microsoft tartotta. A korábban belengetett négy Xbox cím mellett egy ötödiknek is jutott néhány perc.

2024.01.18. – Erősen indul a 2024-es év. Míg január első teljes hetében a hardveres fanatikusai élvezhették a CES 2024 eseményt, addig január 18-án a játékok rajongói örülhetnek. Az év első nagy, videojátékokkal foglalkozó előadását nem is akárki vállalta magára. A Microsoft magyar idő szerint január 18-án, este 9 órára időzítette az Xbox Developer Direct eseményt. Ezúttal nem árultak zsákbamacskát, nagyjából sejthető volt, hogy milyen felhozatalra készülhet a közösség.

Indiana Jones - Xbox konferencia

Indiana Jones and the Great Circle

Biztosították a rajongókat arról, hogy az új Indiana Jones játékot közelebbről is megismerhetjük. Ezen kívül a Senua’s Saga: Hellblade II, a Avowed és az Ara: History Untold címekből kaphatott egy kis extra ízelítőt, aki követte az eseményt. Ha nem követted, akkor sincs nagy gond, hiszen ebben a bejegyzésben összegyűjtöttük a legfontosabb információkat.

Indiana Jones and the Great Circle

Az Indiana Jones játékot a MachineGames csapatának köszönhetjük, akik többek között a Wolfenstein franchise legújabb címeiért voltak felelősek. Egy igazi, akció-kalandjátéknak ígérkezik az új Indiana Jones cím. Az előadás során közelebbről is megismerhettük a játék atmoszféráját, a sztori felépítését, ahogy bizony az első gameplay videó sem marad ki a repertoárból. A fejlesztők úgy nyilatkoztak, hogy nem csak irányíthatjuk Indiana Jonest, hanem mi magunk lehetünk Indiana Jones. A játék 2024 folyamán jelenik meg, ám bővebb időponttal nem szolgáltak a fejlesztők.

Érkezik Xboxra is a Visions of Mana

A Square Enix jelenlét igazi meglepetés volt a konferencián. A Mana, egy fantasy akció-szerepjáték sorozat, amit Koichi Ishii álmodott meg. Hatalmas mérföldkő ez a Mana-sorozat életében, hiszen a közel 35 éves életciklusában először jelenik meg Xbox konzolon a sorozat egyik darabja. A játék 2024 nyarán érkezhet meg, immáron Xbox Series S|X konzolokra is.

Avowed

Az Avowed címért az Obsidian csapata felelős. A játék egy ízig-vérig fantasy RPG-t köszönhetnek majd a címben, melynek a fantasztikus Living Lands ad otthont. Megismerkedhettünk a tematikával, a dinamikus játékmenettel, de a gondosan kidolgozott, a játékosok minden egyes lépésre reagáló környezet is szerepet kapott.

Ara: History Untold

Az Oxide Games munkatársai olyan játékokat alkottak a múltban, mint a méltán híres Civilization V széria. Igazi veteránokról beszélhetünk tehát játékstíluson belül, éppen ezért is várják olyan sokan az Ara: History Untold alkotást. Friss gameplay videó itt sem maradhatott el, ezen kívül pedig az inspirációkat, a legfontosabb funkciókat is megpillanthatták a rajongók. A játékot 2024 őszére várhatja a közösség.

Senua’s Saga: Hellblade II

A Senua’s Saga: Hellblade II egy hamarosan megjelenő akció-kalandjáték, amelyet a Ninja Theory fejleszt és az Xbox Game Studios ad ki. A cím a méltán híres  Hellblade: Senua’s Sacrifice folytatása. Már a 2020-as Xbox Series X leleplezésen is megpillanthattuk a játékhoz kapcsolódó trailert, ám a kiadásra egészen 2024 tavaszáig kell várni. A játék története Izlandon játszódik, a Ninja Theory pedig skandináv együttesekkel is együttműködött, hogy minél autentikusabb lehessen a játék zenéje. A konferencián kiderült, hogy május 21-én jelenik meg a játék.

Sajnos extra meglepetésekkel ezúttal nem jelentkezett a Microsoft, így a fenti öt címmel kell beérnünk a következő nagy bejelentésig.

15 év után először nem CoD vagy Rockstar játék a legsikeresebb

×