Japán talán mindenki megelőz majd azzal, hogy a sok kritika ellenére bevezeti a világ első iskoláját, ami a metaverzumban működik.

2024.01.17. – Ugye milyen rossz érzés néha az, hogy korán fel kell kelni, el kell készülni, valamit még gyorsan enni, elérni a buszt vagy a vonatot, hogy beérj a suliba? Milyen jó is volt a COVID idején az online oktatás, ami rengeteg időt megspórolt. Ugyanakkor természetesen a rendszernek voltak hátárnyai is, ami sajnos rányomja a bélyegét az oktatás minőségére és a társas kapcsolatokra. A japánok azonban köztudottan az élen járnak a technológiában, szakértők szerint nagyjából 50 évvel járnak a nyugat előtt. Így talán nem meglepő az sem, hogy a távol-keleti országban megpróbálnak tőkét kovácsolni a sokat által kritizált metaverzumból azzal, hogy bevezetik a világ első virtuális középiskoláját.

Egy iskola, ahová a diákok saját avatárjukkal járhatnak.

Illusztráció

Ahogy arról a NicheGames beszámolt, a japán VR és metaverse fejlesztő AOMINEXT egy olyan virtuális rendszert tervez egy japán középiskola számára, ahol az oktatás teljes egészében a virtuális valóságban működik majd. Mivel az új iskola teljesen virtuális lesz, a diákok saját avatárjukkal járhatnak majd az órákra, és a végén természetesen érettségit is szerezhetnek.

Az iskolarendszer a Yushi International High School közreműködésével készül, ami egy hároméves, kredit alapú kurzusokat tartogató élmény lesz, olyan tantervvel, amit a japán Oktatási, Kulturális, Sport, Tudományos és Technológiai minisztérium is elismer. Az új metaverse iskolarendszerben szerzett bizonyítványok ugyanolyan érvényesnek számítanak majd, mi azoké, akik azt hagyományos iskolában szerezték.

Ingyen cuccok

Ráadásul az a diák, aki ebben az iskolába jár majd, ingyen kap megfelelő eszközt ahhoz, hogy belépjen a virtuális suliba. A nebulók így a világ bármely pontjáról járhatnak iskolába egy VR headset segítségével. Az iskola hivatalos oldala szerint a rendszer lehetőséget teremt arra, hogy „önmagad lehess anélkül, hogy a külsőd korlátozna”. Az oldalon egy videó is megnézhető, ami tökéletesen illusztrálja, hogy hogyan is néz majd ki.

A rendszer a szokásos középiskolai órák mellett a virtuális valóság és a „Metaverse alkotás” módjaira is oktatja majd a diákokat. Lesznek virtuális osztályfőnöki órák, e-sport versenyek és virtuális iskolai fesztiválok is. Nem semmi!

Ezt láttad?

A kritikusok szerint ezek voltak 2023 LEGJOBB filmjei és sorozatai

×