Gaming

Tolnád? – Így nézne ki egy Unreal 5-ös God of War Remake

2024.01.15. – Még 2020-ban rántotta le a leplet az Epic az Unreal Engine ötödik verziójának érkezéséről. Már akkor lehetett érezni, hogy komoly dolgokra lesz képes az új motor, ám a megjelenésig még sokat kellett várni. Egészen pontosan 2022 áprilisáig. Amire viszont kevesen számítottak, hogy teljesen ingyenes lett az Unreal Engine 5, így ha bárkinek bírja otthon a vasa, azonnal fejest is ugorhat a fejlesztgetésbe. Egy videojátékot felrántani nulláról őrületesen sok munka, viszont a kitartó, kreatív emberek munkája mindig kifizetődik. A programot azoknak is tudom ajánlani, akik még soha sem foglalkoztak ilyesmivel, hiszen temérdek tanulási lehetőség bújik meg az UE5-ben. Az első munkák biztosan tragikusak lesznek, de idővel bárki rá tud érezni az ízére, hiszen minden csak a kitartáson múlik.

Az Olümposz sincs biztonságban

Ha valaki eleget gyakorol és nyitott az új dolgok megismerésére, akár régi nagy kedvenceit is új köntösbe bújtathatja. Valószínűleg így állt egyik legutóbbi projektjéhez a TeaserPlay Youtube csatorna is. Január 13-án töltöttek fel egy videót, amiben a régi idők God of Warja köszönt vissza, csak éppen Unreal Engine 5-ös motorral a háttérben. A fények, a modellek részletességei, mind az új motort idézik, s meg kell hagyni, jól áll a játéknak. Nem is olyan rég pont arról lehetett hallani pletykákat, hogy a Santa Monica a háttérben már készíti is a régi trilógia felturbózott verzióját. Hivatalos bejelentés még azóta sem érkezett, ám ez a rövid techdemo elég volt ahhoz, hogy tudjuk, szükségünk van egy God of War trilógia remake-re, vagy remasterre!

A videóban olyan technológiát használtak a készítők, mint a Ray Tracing, a Lumen, a Path Tracer, na meg a Nanite. Ezek mind kiemelkedő lehetőségei a szóban forgó Unreal Engine 5-ös motornak. A kommentek között sokan támadják Kratos modelljét. Nos, azok az emberek, akik ilyesmire fókuszálnak, lényegében nem látják a fától az erdőt. Lehetséges, hogy „túl hosszú” a karja a harcosnak, viszont ha megnézzük, milyen környezetet varázsoltak köré, felcsillan az UE5 adta lehetőségek mélysége. Némi utómunkával pedig Kratost is helyre lehet pofozni pillanatok alatt. Lenyűgöző munka, a fények fantasztikusak, tényleg jó lenne látni egy új köntösben a régi kedvenceket!

Ezt olvastad már?

Cloud

Korábbi cikkek

Meghalt a Nokia, éljen a Nokia! Nincs több okosmobil, de a márka nem tűnik el

Gábor János 2024.02.01. - Elég egyértelmű jelzést küldött a Nokia készülékeket gyártó cég arról, hogy…

1 óra telt el azóta...

A taxisok élete nem csak játék és mese – Ilyen lesz a Taxiszimulátor

2024.02.01. - A Maxis műfajt teremtett 1989-ben, amikor piacra dobták a SimCity-t. A városi életet…

1 óra telt el azóta...

Váratlan, nagyobb frissítést kapott a Modern Warfare III – Ezek élesedtek

2024.02.01. - Azt már a Call of Duty fejlesztői is megerősítették, hogy február 7-én érkezik…

2 óra telt el azóta...

Bejelentkezhetett a Dungeons and Dragons jogokért a kínai Tencent?

2024.02.01. - A Dungeons and Dragons egy népszerű, fantasy világban játszódó, nyílt végű asztali szerepjáték.…

2 óra telt el azóta...

7 realisztikus vadászszimulátor, aminek a trófeáid között a helye

Gábor János 2024.02.01. - Bár bízom benne, hogy sosem lőttél/lőnél le egy állatot (se), a…

3 óra telt el azóta...

Olyan menő Xbox kontrollereket mutattak be, hogy rögtön a tárcádhoz nyúlsz

2024.02.01. - Megmondom őszintén, annyire nem vagyok nagy rajongója az Xbox kontrollerek kialakításának, de el…

3 óra telt el azóta...