Indul az RTX Remix program nyílt bétatesztje, amivel olyan eszméletlenül gyönyörűvé válnak a régi játékok, mint most az eredeti Modern Warfare.

Bódi Dániel

2024.01.14. – A kiadók vezetőségi tagjai néhány napja valószínűleg két pofára zabálják a nyugtatókat, január 22-től kezdődően ugyanis egy nagyon fontos bevételi forrástól fognak elesni; a viszonylag könnyen és olcsón előállítható remasterelésektől. Ekkor indul ugyanis az NVIDIA RTX Remix programjának nyilvános bétatesztje, ami nyomán több tucatnyi kult-klasszikus játéklegenda térhet vissza teljesen megújult formában, látványban – méghozzá ingyen.

Aki még nem hallott az RTX Remixről nincs nagy lemaradásban, eddig ugyanis csak az NVIDIA által kiválasztott szerencsés moddereknek volt lehetősége használni a programot. Január 22-től kezdődően viszont bárki, aki érez magában affinitást a régi nagy klasszikusok megszépítésére, valamint van hozzá egy különösen erős PC-je az felzárkózhat a ray tracing technológia használatában.

Az RTX Remix ugyanis a legmodernebb sugárkövetéses játéktechnológiát adja a modderek értő kezébe, akik így nem egyszerűen újfajta, minden korábbinál valósághűbb bevilágítással, fény-árnyék effektekkel turbózhatják fel a kedvenceiket, hanem a segítségével teljes értékű remastereléseket alkothatnak meg. Erre persze eddig is volt lehetőségük, az RTX Remix viszont teljesen új mélységeket kínál a látványvilág kicsinosításához lévén sok mindent már nem a moddereknek kell külön megoldaniuk, hanem intézi az AI – mint például a régi textúrák komplett felskálázását/újrarajzolását/modernizálását.

Az RTX Remix egyetlen hátulütője, hogy egyelőre csak DirectX 8-as és 9-es játékok felújításához lehet használni. Persze így sem kevés címről van szó, hiszen a 2000. novemberében debütált 8-as verzióval több mint 500, a 9-essel pedig 3000 játék készült, szóval bőséggel lehet miből válogatni. És hogy pontosan miféle dolgokat lehet az RTX Remixszel varázsolni? Nos, erre már a korábbi meghívásos alapon működő rendszer ellenére is elég sok szemléltető példát találni az interneten; kezdetnek ott az NVIDIA legnagyobb büszkesége, a Half Life 2 RTX, vagy az egészen friss, alig néhány hónapos Call of Duty 4: Modern Warfare RTX Remix project, ami korábban sosem látott látványvilágban mutatja meg az Infinity Ward egyik és a népszerű FPS-sorozat legjobb darabját.

Mivel az eredeti, 2007-es játék a DirectX 9-en alapul, így mindenki számára adott lesz a lehetőség, hogy alaposan felújítsa annak grafikáját – kezdve a textúrákkal, a tárgyak éleinek elsimításával, na meg a valós idejű sugárkövetésnek hála a fényekkel és az árnyékokkal. Kiváló referencia ehhez xoxor4d még a zárt bétateszt alatt végzett munkája, amivel a Modern Warfare több ikonikus pályáját is sikerült hihetetlen látványban remasterelnie. A nyilvános béta után viszont még ennél is észveszejtőbb alkotásokkal fogunk találkozni, melyeket minden bizonnyal ingyen letölthet majd bárki, akinek RTX-re alkalmas videokártya lapul a PC-jében.

BOG:

Showdown:

Farm:

Ezt is érdemes elolvasnod:

Képes vagy megkülönböztetni a valódi fotókat az AI generált képektől?

×