Egy rajongó úgy döntött, hogy nem vár többet az EA-re, és a saját kezébe veszi a legendás Need for Speed etap remake-jét.

Bódi Dániel

2022. 05. 08. – Kétféle Need for Speed rajongó van a világon: az egyik szerint a Most Wanted a legjobb NFS, a másik pedig az Underground 2-t tartja a sorozat csúcspontjának.

A két állítás között elég nehéz igazságot tenni, hiszen mindkét etap a maga egyedi módján a versenyjátékok etalonja, melyekhez máig minduntalan visszatérnek a játékosok. Az Electronic Arts álláspontja azonban elég határozott ebben a kérdésben, hiszen az Undergroundhoz 2004 óta hozzá sem szagoltak, míg a Most Wanted eredeti 2005-ös megjelenése után 2012-ben teljesen megújult formában térhetett vissza.

Igaz, ennek is már 11 éve, és az EA azóta mindhiába próbálja újradefiniálni az NFS-t, pedig a játékosoknak csak egyetlen dologra lenne szükségük, mégpedig egy Underground remake-re. Ez viszont nagyon valószínű, hogy különböző licencproblémák miatt sosem fog hivatalosan megvalósulni, legalábbis nagyon sokba kerülne a kiadónak, ezért is örvendetes, hogy vannak olyan lelkes rajongók, akik maguk veszik kezelésbe a dolgot.

Egy Ivan Novozhilov nevű rajongó ugyanis úgy döntött, hogy nem vár az EA-re, és 2Unreal4Underground néven Unreal Engine 4-ben elkészíti az Underground 2 teljes remake-jét. 

A projektet körülbelül fél évvel ezelőtt kezdhette, pont akkortájt, amikor a Take Two lelőtte a hasonlóan rajongói San Andreas remake-et – azóta persze már tudjuk, hogy miért, bár nem lettek szimpatikusabbak. Ivan a munkát a tesztpálya, a GUI és az autók implementálásával kezdte, majd szépen fokozatosan adta hozzá a hangeffekteket, és finomított az irányításon.

Ami viszont a zenéket illeti, nem nagyon fogta vissza magát: az eredeti Underground, az Underground 2, de még a Most Wanted teljes zenetárát sikerült átemelnie a remake-be.

A rajongói Underground 2 Remake ugyan egyre jobb és jobb lesz, ahogyan újabb elemek kerülnek bele, és ahogy az UE4-nek köszönhetően a grafika is egyre szebb lesz, a megjelenésre azonban ne mostanában számítsunk. Mivel egyemberes fejlesztésről van szó a munka nagyon lassan halad, de még az a veszély is fennáll, hogy az EA még a publikálás előtt lelöveti a jogi osztályával.

Mi azért nagyon reméljük, hogy Ivan fáradozásai kifizetődőik majd, hiszen azzal együtt játékosok millióit tenné boldoggá, neve pedig örökre beivódna az NFS-közösségek hősi csarnokába. Egyelőre viszont meg kell elégedjünk azokkal a videókkal, amelyekben a projekt előrehaladását mutatja meg nekünk. Szorítunk érte!

1:

2:

3:

Ezt is érdemes elolvasnod:

40 elmebajos és hányadék gamer setup, amitől sírva rohansz ki a világból

×