Bármennyire is furcsa, régen számítástechnikai eszközöket bizony a tévében reklámoztak, mai szemmel pedig nagyon viccesek ezek a hirdetések.

Németh Dávid

2023.08.01. – Tudjuk jól, hogy bizonyos olvasóink számára a magyar számítástechnika hajnala a gyerekkort jelenti, míg mások teljesen kimaradtak belőle. Ettől függetlenül szerintem minden korosztály számára érdekesek és viccesek azok a retró reklámok, melyek az akkori technológiát hivatottak értékesíteni.

Ma néhány nagyon régi, a 90-es évekből származó magyar PC, illetve számítástechnikai reklámot gyűjtöttünk össze. Ezek mindegyike azt mutatja be, hogy régen milyen technológia állt a rendelkezésünkre, és hogy azokhoz hogyan lehetett hozzájutni.

40-65 Mb-es winchester

Az első videót a TikTokon fedeztük fel, melyet a Retró Vadász csatornának köszönhetünk. A Ski-L Kereskedelmi Iroda reklámjában minden benne van, amire egy PC-tulajdonosnak szüksége lehet. 40-65 Mb-os winchester, monitor, nyomtató, IBM PC. Régen így ment ez:

@retrovadasz Régi számitástechnikai reklám #régireklám #retrovadász #visszatekintés #időutazás #magyartiktok #foryouba ♬ eredeti hang – Retro Vadàsz 🥷⏳ – Retro Vadàsz 🥷⏳

MT Laptop

Őszintén szólva az MT Laptop 1989-es reklámja nagyon jól érzékelteti, hogy már akkor is mennyivel jobb volt szabadon járni-kelni a laptoppal, mint a gép előtt ülni.

https://www.youtube.com/watch?v=f5mbHm_Acks&ab_channel=HolvanAto

 

https://www.youtube.com/watch?v=jam-2px0Jx8&ab_channel=HolvanAto

 

Megnyílt

1991 decemberében nyílt meg a Székesfehérvári Számítástechnikai és Ügyvitelszervezési vállalat dunaújvárosi kirendeltsége. Ezt a videót sajnos nem tudjuk egy az egyben itt megmutatni, kattintani kell hozzá. Az viszont kiderül a reklámból, hogy az üzlet IBM-kompatibilis számítógépeket, mágneslemezeket, programokat, alkatrészeket forgalmat, egyéb kiegészítőkkel együtt. A videóhoz kattints a képre vagy IDE!

Te is tudsz hasonló, régi magyar PC-s reklámról? Oszd meg velünk!

Ezt is érdemes elolvasnod:

Ez a 12 játék izzasztotta meg a legkeményebben a PC-ket 2023-ban

×