Egyszerűen nagyszerű és tele van kihívással, szóval nem érdemes kihagyni az Epic Games Store legközelebbi ingyenes videojátékát.

Gábor János

2024.01.12. – Ebben az évben is folytatódik az Epic Games harca azért, hogy felvegye a versenyt a Steam népszerűségével. Bár a verseny akadályait nehezen veszi, Te mindenképpen jól jársz a kiadóval, hiszen hetente kapsz tőlük ajándékba egy-egy érdekes, izgalmas játékot, amivel remekül el lehet ütni az időt. Ilyen a következő cím is, aminek annyira kicsi a gépigénye, hogy alig látszik. Ez viszont inkább a minimalista retró esztétikájának köszönhető, és messze nem annak, hogy olyan könnyű lenne. De nem ám.

LOVE

A Fred Wood fejlesztésében, James Bennett stílusos zenéivel és a Mokuzai Studio kiadásában megjelent retró 2D platformer annyira klasszikus hatású, hogy szinte a ’80-as évek sípoló-villogó játéktermeiben érezzük magunkat tőle. Éppen ez adja az indie játék báját, ami miatt azt is feltételezhetjük, hogy habkönnyű játékról van szó, de ezt az illúziót hamar eloszlatja, amikor egyre jobban belemerülünk. A nehezedő pályák lepofozzák az arcunkról az önelégült vigyort, hogy a helyét összeszorított ajkak és vicsorgás vegye át.

A Love egyedi respawn rendszerrel, 16 pályával, 12 zenés hangsávval és kompetitív pontozással rendelkezik. Tartalmaz egy standard Arcade módot azoknak, akik egy kis kihívásra vágynak, Unlimited módot azoknak, akik csak jól akarják érezni magukat, egy dedikált Speedrun módot azoknak, akik be akarják bizonyítani, hogy ők a leggyorsabbak, és egy YOLO módot azoknak, akiknek van mit bizonyítaniuk. Miután mind a 16 pályán győztél, jön egy hétszintű Remix mód is, vagy három minimalista szint a következő részből, a LOVE 2: kusoból. Ha mindezzel végeztél, akkor saját pályákat is összedobhatsz, vagy kereshetsz mások által szerkeztett szinteket ezen az oldalon.

Ha felfedeznéd a mostanra klasszikussá vált LOVE franchise első, úttörő epizódját, nem kell sokat várnod rá, hogy teljesen ingyen beszerezd: a játék 2024. január 18-a 17 órától egy héten át ingyenesen letölthető lesz az Epic Games Store-ból.

Addig ne hagyd ki ezt a most futó akciót se:

5500 forint helyett ingyen adják a mesés, meditatív óceáni felfedezősdit

×