Hiába közös a Warzone és a Modern Warfare III felhozatala, a meta nem azonos. Az eltérő módok és eltérő pályák más eszközöket kívánnak.

2024.01.10. – A Modern Warfare III teljes felhozatalát megkapta a Warzone a december hatodikai frissítésben. A battle royale mód rajongói azóta tesztelgetik az újdonságokat, még most, január közepén is jut minden napra valamilyen felfedezés. Hajlamosak lehetünk azonban elfeledkezni arról, hogy a két mód metája az azonos fegyverek ellenére is eltérő lehet. Van, hogy a fejlesztők egy-egy értéket csak a multiplayer vagy épp csak a battle royale módban módosítanak, de az is előfordul, hogy egyszerűen a pályák kialakítása miatt alakul másképp a toplista. Természetesen átfedésekre mindig lehet számítani, ám nem kell meglepődni, ha a TOP 10 csak néhány közös fegyvert tartogat. Éppen ezért a Warzone metája mellett érdemes lehet külön megfigyelni a Modern Warfare III erőviszonyokat, melyet a CharlieINTEL csapatának segítségével meg is teszünk. A lista most kiemelten fontos lehet, hiszen január 17-én elrajtol a Ranked játékmód a Modern Warfare III-ban.

A Modern Warfare III fegyverek rangsorolva

A Modern Warfare III jelen pillanatban közel 40 fegyverrel rendelkezik, ám ezek száma csak bővülni fog az elkövetkezendő időszakban. Minden szezonban és azok Reloaded frissítésében is érdemes lehet számítani újdonságokra. Általában szezononként 4-5 újonc szokott érkezni. Nézzük is a jelenlegi sorrendet a fegyverek tulajdonságai és a statisztikák alapján:

  1. MCW
  2. Rival-9
  3. BAS-B
  4. Striker
  5. XRK Stalker
  6. RAM-7
  7. Holger 556
  8. WSP Swarm
  9. KV Inhibitor
  10. KATT-AMR
  11. Longbow
  12. DG-56
  13. TAQ Eradicator
  14. Holger 26
  15. Striker 9
  16. Pulemyot 762
  17. MTZ Interceptor
  18. Bruen Mk9
  19. MTZ-556
  20. WSP-9
  21. Renetti
  22. Lockwood 680
  23. SVA 545
  24. WSP Stinger
  25. COR-45
  26. KVD Enforcer
  27. DM56
  28. FR 5.56
  29. AMR9
  30. DG-58 LSW
  31. MTZ-762
  32. Riveter
  33. MCW 6.8
  34. Haymaker
  35. Karambit
  36. Gutter Knife
  37. TYR
  38. RGL-80
  39. Sidewinder

Az öt legjobb fegyver

A fenti lista tehát adott, ám érdemes lehet megismerkedni a lista öt legjobb fegyverével. Igazán színes felhozatalról beszélünk, hiszen találkozhatunk SMG, AR vagy épp Sniper fegyverekkel is.

5. XRK Stalker

Modern Warfare III fegyver

A Modern Warfare III első szezonja rögtön egy Sniper fegyverrel indított. Hamar domináns szereplője lett a meccseknek, nyugodtan kijelenthető, hogy a fizetős, multiplayer mód legnépszerűbb, legjobb Sniper fegyveréről beszélhetünk. Az egyhites képesség sem maradt ki, azaz egyetlen lövéssel leteríthetjük a teljesen felpáncélzott ellenfeleket is.

4. Striker

A kisebb pályák elengedhetetlen kelléke egy-egy SMG. A Modern Warfare III-ban a Striker vállalta magára ezt a feladatot, november 21-én kapott legutóbb egy kellemes erősítést. Azóta is töretlen a népszerűsége, nem csak itt, de Warzone-ban is.

3. Bas-B

Modern Warfare III fegyver

A Battle Rifle kategóriát képviseli a fegyver, ám tulajdonságai inkább AR fegyverekre hajaznak. A megfelelő kiegészítőkkel felszerelve közepes távolságok mellett akár távolra is teljesen hatékony lehet. Nem véletlen, hogy a virtuális bronzérmet viheti haza 2024 januárjának közepén, igazán ütős választás.

2. Rival-9

A 2019-es Modern Warfare CX-9 fegyvere éledt újjá a játékban, immáron Rival 9 néven. Minden tulajdonságában ízig-vérig SMG, talán még a Strikernél is jobb választás az esetek jelentős részében. A visszarúgása elhanyagolható, így kevésbé ügyes vagy kezdő játékosok számára is ajánlott.

1. MCW

Modern Warfare III fegyver

A Call of Duty játékok ikonikus ACR fegyvere is visszatért 2023-ban. Az MCW egyértelműen a Modern Warfare III meccsek nagy sztárja, főleg a Holger 556 és DG-58 fegyverek gyengítése után. Egy igazi mindenes AR fegyverről beszélhetünk, mely szinte minden távolságban megállja a helyét.

Ezek tehát a Modern Warfare III legjobb fegyverei január közepén. Ha összevetjük a Warzone erősorrenddel, akkor jól látható, hogy bár vannak átfedések, teljesen máshogy alakul az élmezőny. Az is tény azonban, hogy jóval lassabban alakul át a multiplayer metája. Warzone-ban akár 1-2 hét alatt is átrendeződnek a fegyverek, Modern Warfare III esetében ez inkább 3-4 hetet jelent, ezért nem is jelentkezünk olyan gyakran a MW III fegyvereit érintő bejegyzésekkel.

Hamarosan érkezik a Season 1 Reloaded:

Ezeket hozza el a hamarosan érkező Call of Duty Season 1 Reloaded

×