Az AMD portfóliója jóval gyengébb, mint az Nvidia felhozatala. Januárban azonban bővül az alsó-középkategória a vörösek jóvoltából is.

2024.01.08. – Nem titok, hogy sokáig úgy tűnt, a januári hónap kizárólag az Nvidia kártyákról fog szólni. Már ősszel érkeztek pletykák több, SUPER jelölésű kártyával kapcsolatban, melyekről az elmúlt hónapok során egyre többet tudhattunk meg. Az AMD azonban meglehetősen hallgatag volt a témával kapcsolatban, holott a portfóliójuk sokkal kevesebb kártyát tartalmaz, mint amit a konkurenciánál látunk. Azt sejthettük, hogy az RX 7900 XTX fölé nem érkezik kártya, hiszen azt már korábban elhintették, hogy nem a flagship kategória meghódítása a céljuk. A középkategória alján azonban tátongott egy hatalmas lyuk.

December utolsó napjaiban egyre több iparági forrás jelentette, hogy az AMD éppen ezt a fentebb említett lyukat célozná be egy kártyával. A titoktartás ezúttal kiválóan működött, hiszen a szivárgások és a tényleges bejelentés között mindössze néhány nap telt el. A CES 2024 eseményen törte meg a csendet az AMD, gyorsan el is árulták, hogy mivel is készül a vásárlók számára az egyszerűen csak RX 7600 XT-nek elnevezett videokártya.

Ezt tudja az AMD Radeon RX 7600 XT

AMD RX 7600 XT

Az elnevezés alapján sejthető, hogy az RX 7600 kicsit feltuningolt változatáról beszélhetünk. Az AMD megduplázta a rendelkezésre álló memóriát, immáron 16 GB VRAM-mal kell beérnie a játékosoknak. Ezen kívül az alapórajel és a boost órajel is emelkedett, mely szintén kellemes FPS növekedést hozhat magával. A memória sebessége és a memóriabusz specifikációi egyáltalán nem változtak. Az órajelek emelkedése azonban némi extra fogyasztással jár majd.

AMD RX 7600 XT

Az AMD nem volt rest publikálni néhány diagramot. Ezekből leolvasható, hogy az RX 7600 XT valóban minőségi ugrás lehet az alapmodellhez képest. Az extra órajel éppen elegendő arra, hogy 1440p felbontáson átlendítse a képkockaszámot 60 fölé, melynek köszönhetően jobb élményt kaphatnak a játékosok. Az AMD 329 dolláros árcédulával látta el a kártyát, mely közel 20 ezer forintos emelkedést jelent az alap modellhez képest. Ezúttal referenciamodell nem érkezik, de szinte minden nevesebb partner készül egy-egy saját példánnyal. A kártya megjelenését január 24-re várhatja a közösség, ekkor debütálhatnak majd az első tesztek is.

Forrás: Videocardz

Ez az iPhone 5000 métert zuhant a légibaleset után, és nem lett baja

×