Megjelent a Blizzard klasszikusának, a legendás WarCraft II: Tides of Darkness II remake-je, amit minden rajongó és újonc teljesen ingyen tölthet.

Bódi Dániel

2024.01.08. – A Blizzard megannyi kultikus játékklasszikust szállított a története során, mégis, a WarCraft első két részéről hajlamos mindenki megfeledkezni. Sőt, megkockáztatom, hogy a nagy öreg ősgamereken kívül csak nagyon kevesen játszottak az 1994-es WarCraft: Orcs & Humans, és az 1995-ös WarCraft II: Tides of Darkness etapokkal, pedig korukban hasonlóan különleges alkotásoknak számítottak, mint később a WarCraft III, amihez máig sokan térnek meg.

Ennek feltételezhető oka valószínűleg az lehet, hogy a WarCraft III-hoz képest a legendás fantasy RTS legelső fejezetei meglehetősen rosszul öregedtek, és nem is igazán modernizálták őket. Emiatt egy mai játékos számára sokkal kevésbé szórakoztató a múltidézés, függetlenül attól, hogy a történetük ismerete kvázi elengedhetetlen a későbbi részek, úgy a World of WarCraft teljes megértéséhez. Így sokan inkább a könyvekből, képregényekből, illetve Fandom-oldalakról zárkóznak fel, semmint ülnek a 90-es évek ikonikus címei elébe.

Ez azonban most megváltozhat, legalábbis a WarCraft II-vel, aminek kampányát a lelkes és szupertehetséges rajongókból álló LoreCraft Designs csapata felújít, pontosabban részben már felújított, méghozzá teljesen ingyen.

A WarCraft II Chronicles of the Second War alcímre keresztelt felújítása azonban nem holmi egyszerű remasterelése az eredetinek, hanem voltaképp egy teljeskörű remake, amit a WarCraft III: Reforged segítségével készítettek el több mint 3 és fél évnyi megfeszített munkával. A remake teljesen újrakevert felhasználói felülettel, irányítással és játékmechanikákkal meséli ez ugyanazt a történetet, mint amit az 1995-ös klasszikus. Ugyanakkor mindezt a WCIII: Reforged keretei között, ami azt jelenti, hogy

  • csak azok tölthetik le ingyen, akiknek megvan a Blizzard 2020-as újrakiadása, ami…
  • … meglehetősen rosszul sikerült, így azoknak a hibáit is megörökölte a WarCraft II remake.

NADE! A LoreCraft feltett szándéka ezen is változtatni, így minden esetleges felmerülő hibát a Blizzardon – és soron – kívül javítani fognak. Illetve, a WarCraft II: Chronicles of the Second War egyelőre csak a Horda kampányát tartalmazza, az emberi sztorit majd csak később fogják kiadni/elkészíteni (amire remélhetően nem kell újabb 3 évet várni, de mint rajongó mondom; a türelem árát hajlandó volnék megfizetni).

A WarCraft II: Chronicles of the Second Wart a Hiveworkshop oldaláról lehet ingyenesen letölteni, ahol részletes telepítési útmutatót is találsz.

Ezt is érdemes elolvasnod:

Szakadásig tömött zsebekkel búcsúzik a játékvilág patás ördöge, Bobby Kotick

×