Komoly baj van az Activision Blizzard háza táján. Ismét negatív kontextusban beszél róluk a világ, ezúttal egy volt vezető okán.

2024.01.08. – Az Activision Blizzard volt ügyvezetője beperelte a kiadót a kaliforniai állami bíróságon, életkoron alapuló megkülönböztetés és az állam visszaélés-védelmi törvényének megsértésével vádjával. A keresetet a hét elején egy „57 éves volt technológiai vezető” nyújtotta be, aki 2014-től dolgozott a cégnél. Egészen addig,  míg tavaly augusztusban elbocsátották az Activision Blizzard Central Tech részlegének szerkezetátalakítása során.

A per számos példát hoz annak bizonyítására, hogy az Activision Blizzard diszkriminálta őt. Kezdve Bobby Kotick állítólagos kijelentéseivel egy vezetői konferencián. Az Activision Blizzard „problémája” az, hogy „túl sok a régi fehér srác”. – mondta a vállalat feje. Nos, mondanom sem kell, ez sokaknál lecsapta azt a bizonyos biztosítékot. Néhány fehér bőrű vezető nem sokkal később elhagyta a céget. Távozásuk pedig „legalábbis részben” Kotick megjegyzésein alapult.

A HR sem vette komolyan

A leköszönő vezetők egyike a felperest javasolta helyettesének. Ám helyette egy fiatalabb, nem fehér bőrű alkalmazott kapta meg a pozíciót, aki aztán a menedzsere lett. A kereset azzal vádolja a menedzsert, hogy ellenséges munkakörnyezetet teremtett. Ráadásul úgy bírálta a keresetet benyújtó munkáját, hogy az évi érdemeken alapuló alapbéreemelése a legalacsonyabb volt, amit az Activisionnél valaha kapott. A felperes válaszul saját panaszát nyújtotta be az emberi erőforrásokhoz, azzal vádolva a céget, hogy az „nem védi meg a felperest a diszkriminatív és rágalmazó vádakkal szemben”. Azt kérte, hogy a vádakat függetlenül vizsgálják ki, de a keresetben az áll, hogy „a felperes panaszát figyelmen kívül hagyták, és őt nem vették komolyan”.

activision blizzard

A perben az áll, hogy 2023 augusztusában a Central Tech szerkezetátalakítása miatt bocsátották el. Egy 200 fős csapatból őt és hat másik, 47 éves vagy annál idősebb férfit rúgtak ki.

„Az Activision Blizzard a nyereséget az emberek fölé helyezte azáltal, hogy megvált az idősebb, jobban fizetett vezetőktől” – emelte ki a felperes.

A felperes kártérítést kér a keresetkiesése miatt. Továbbá a szakmai előmenetelre gyakorolt negatív hatás, a jó hírnév károsodása és a jogellenes felmondás, valamint a perköltség okán.

Ezt olvastad már?

A pofád leszakad, de ezért a 8 dologért tényleg pénzt kértek játékokban

×