Friss hírek szerint olyan gamign fejhallgató érkezik, ami megváltoztat mindent a játékosok világában. Magától tölt, ha van elég fény.

2024.01.07. – Megmodom őszintén, gyűlöltem a vezetékes fejhallgatókat. Mindig beakadt a kábel valahová, rámentem a székkel, lehúzta az asztalról a fülest, ha összecsavarodott, akkor meg lehúzta a fejemről az egészet. Igazi megváltás volt számomra a vezeték nélküli Logitech G435, amit a mai napig használok. Azonban még az ilyen fejhallgatókat is tölteni kell, méghozzá úgy, hogy be kell dugni kábellel. Na, ha minden igaz, a CES 2024-en bemutatnak egy olyan fülest, amit nem kell kábellel tölteni. Tölt az magától, ami valljuk be: első hallásra egy megvalósult álom.

Öntöltős fejhallgató?

A TweakTown beszámolója szerint a 3M bejelentette, hogy a CES 2024-en bemutatja a világ első öntöltő headsetjét. A sajtóközlemény szerint ez lesz a „világ első öntöltős fejhallgatója”, ami napelemes technológiát használm így a beltéri és kültéri fény hatására is folyamatosan tölti magát. A külön szabadalmaztatott napelemes technológia az úgynevezett Powerfoyle, amit a 3M az erre szakosodott svéd Exeger cég együttműködéséből hozott létre.

A hamarosan megjelenő headset valamért nem könnyen megjegyzehető nevet kapott: 3M PELTOR WS ALERT XPV. A füles a fénygyűjtő képessége mellett zajszűrő mikrofont, push-to-listen funkciót, és Bluetooth modult kapott. Sőt van hozzá egy 3M Connected Equipment alkalmazás is, ami mutatja a napelemek energiaszintjét és mindenféle beállításra is alkalmas.

„Ez a technológia valódi változást hoz” – mondta Peter Berghamn, a 3M igazgatója. „A 3M fáradhatatlanul dolgozik az innováción, és a fejlett mérnöki tudomány, amit ezekbe a fejhallgatókba szőttek, a teljesítmény, a dizájn és a fenntarthatóság tökéletes keverékét hozta létre. A kommunikációs berendezések terén szerzett több mint 70 éves tapasztalatunkkal a 3M™ PELTOR™ márkánk arra törekedett, hogy folyamatosan fejlődő termékmegoldásokat kínáljon.”

Amúgy első ránézésre olyan, mint egy zajszűrős fejhallgató pilótáknak vagy gyári munkásoknak. Eléggé robosztus, de valahogyan bele kelle tuszkolni a dolgokat. Valamit valamiért.

„Már önmagában az egyszer használatos elemek kiváltásának környezeti előnyei is jelentős pozitív hatással lesznek az iparágra, és segítenek új mércét állítani a kényelem és a fenntarthatóság terén. A 3M a világ egyik legbefolyásosabb márkája, és hihetetlenül jó partnerünk volt ezen az úton” – tette hozzá Giovanni Fili, az Exeger alapítója.

A PELTOR WS ALERT XPV-ről a CES 2024-en adnak bővebb információt, de arra sem kell sokat várni, hogy megvegyük. A hírek szerint várhatóan 2024 márciusában már kapható lesz.

Ezt láttad már?

Mi az a T-póz és miért állnak a játékokban mindig így a karakterek?

×