A „Clicks for iPhone” billentyűzet egy olyan tok, ami a CES 2024-en debütál, és visszahoz egy régi-régi érzést az Apple telefonjain.

2024.01.05. – Akik már éltek és mozogtak a mobiltelefonkorszak első időszakában, jól tudják, hogy a mobilok nagyon nem voltak olyanok, mint ma. Minden információbevitelhez gombokat kellett használni, legyen az telefonszám, szöveges üzenet vagy játék. Akkor még elképzelhetetlen volt az érintőképernyő vagy épp a gombok teljes elhagyása. Nem véletlen az sem, hogy az érintős okotelefonok kezdetben nem is hagyták el teljesen az alapgombokat. Az okostelefon-forradalom a 2000-es évek végén, élén az igen sikeres iPhone-nal aztán megváltoztatott mindent. A fizikai gombokat felváltottál az érintőpanelek, és ez a módi a mai napig tartja is magát.

Billentyűs tok?

Mivel manapság pont érintőképernyő nélkül nem tudjuk elképzelni a világot, nagyon érdekes a gondolat, hogy fizikai gombokat vagy épp billentyűzetet adjunk egy iPhone-hoz. Pedig simán lehet, hogy van rá igény, főleg azok körében, akik imádnak pötyögni, és nem szeretik annyira a virtuális billentyűzetet. Mivel a kifejezetten erre szakosodott Blackberry már az rég eltűnt, egy új cég lépett a porondra.

A Clicks for iPhone tulajdonképpen nem már, mint egy iPhone 15 tok, ami alul egy teljes QWERTY billentyűzettel rendelkezik, alul csatlakozva a telefonhoz. Ennek előnye, hogy gépelés közben 100%-ban kihasználhatjuk a képernyőfelületet. A tok nem csak a gyorsabb gépelést segíti, de rendelkezik egy parancsgombbal is, ami támogatja az iOS gyorsbillentyűket.

 

A Clicks Technology nevű cég szerint ez a tok különböző okostelefonok tokjaival is működik, tehát nem korlátozódik az iPhone-okra. A tok jelenleg a lightning csatlakozóval ellátott iPhone 14 és az USB-C csatlakozóval ellátott iPhone 15 termékcsaládhoz érhető el.

Persze a billentyűs tokkal az iPhone egy picit nagyobb és nehezebb lesz, de nagyon praktikus tud lenni a gyors gépeléshez, ráadásul a képernyőt alját nem foglalja el a virtuális billentyűzet.A billentyűk ráadásul némi háttérvilágítást is kaptak, hogy a gyengén megvilágított helyiségekben vagy éjszaka is gépelhess. Bár az is igaz, hogy a Clicks for iPhone tok nem rendelkezik akkumulátorral, így az iPhone akkuját használja. A tok hivatalos bejelentésére a CES 2024-en kerül sor, az ára 139 dollár, ami nagyjából 48 ezer forint. Már rendelhető ITT, ha érdekel. Na, ehhez mit szólsz?

Ezt láttad már?

Brutál sok film és sorozat jön az HBO Maxra – de sajnos lesznek távozók is

×