Elhunyt az 1970-es és 80-as évek egyik legnépszerűbb sorozatának, a Starsky és Hutch címszerepét alakító színésze, David Soul.

Bódi Dániel

2024.01.05. – 80 éves korában elhunyt David Soul, az 1975 és 1979 között futott legendás Starsky és Hutch akció-krimisorozat egyik főszereplője – írta meg a gyászhírt a felesége, Helen Snell közleménye alapján a BBC.

Bár Soul 1966 óta volt látható az amerikai tévéképernyőkön – és többek között olyan sorozatokban bukkant fel, mint a Star Trek, a Casablanca, vagy később a Poirot, valamint 1971-től mozifilmeket is vállalt, illetve a 70-es években soft rock zenei karriert is indított, de az igazán nagy áttörés, úgy pedig a világhírnév Kenneth „Hutch” Hutchinson szerepével jött meg számára – a legtöbben talán ezzel az egyetlen alakításával azonosítják őt.

A sorozat hazánkban is különösen népszerű volt, aminek (kommunizmus ide, vagy oda) az amerikai sikerre való tekintettel az első magyar sugárzására sem kellett sokat várni: a magyar televízió már 1982-ben műsorra tűzte a szériát, ami megszakítás nélkül 1987-ig tartott. Így pedig Hutchinson nyomozó a magyar nézők kedvencévé is válhatott – aki az első szinkronváltozatban Czvetkó Sándor hangján szólalt meg a nyelvünkön.

A kultsorozatot sajnos egyetlen streaming szolgáltatáson sem találni, de ha rajongói voltunk David Soul alakításának, illetőleg a sorozatnak, akkor a Youtube-on megtalálhatunk jó néhány epizódot (alább a legelső részt nézheted). Ha viszont interaktívabb formában emlékeznénk meg róla, akkor azt az ingyenesen elérhető 2003-as játékadaptációval tehetik meg, amit a MyAbandonware oldaláról lehet letölteni (előtte mindenképp ajánlott egy víruskeresés).

Nyugodjék békében.

×